Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Πέμπτη 31 Μαρτίου, παραβρέθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

 

Ο κ. Μαραβέγιας εξήρε το έργο του απελθόντος προέδρου Αχ. Νταβέλη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση του Συνδέσμου με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Ρουπακιά.

 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αναδείξει την ανάπτυξη σε προνομιακό πεδίο της πολιτικής της. Μια ανάπτυξη που ήδη δίνει καρπούς και υπόσχεται ακόμα περισσότερα οφέλη και το 2023 για τη κοινωνία μας.

 

Το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσιάζουν τη 2η μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη το 2021, με τις εξαγωγές μας να διαμορφώνονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδα. Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τυχαία. Οφείλονται σε μια κυβέρνηση που ακολουθεί μια συγκροτημένη φιλοεπενδυτική πολιτική δίνοντας νέα κίνητρα για εξωστρέφεια και καινοτομία, την ώρα που η αντιπολίτευση αποφεύγει συστηματικά κάθε συζήτηση για εξαγωγές, ίδρυση νέων και επέκταση υφιστάμενων παραγωγικών μονάδων.

 

Η Θεσσαλία αποτελεί παραδοσιακό κέντρο βιομηχανικής και βιοτεχνικής συγκέντρωσης, υψηλής παραγωγικότητας, με σημαντικά στοιχεία εξειδίκευσης, με προϊόντα μεταποίησης υψηλής προστιθέμενης αξίας και με έντονη την παρουσία δυναμικών βιομηχανικών κλάδων, που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο παραγωγικό σύστημα και αναδεικνύουν την περιοχή μας σε περιφερειακής ανάπτυξης και επενδυτικών ευκαιριών.