Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2022

Ο Δήμος Βόλου έδωσε δυναμικά το παρόν στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘Philoxenia 2022’ στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας επισκέπτες και επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας ταυτόχρονα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς την ευκαιρία για τουριστική προβολή και δικτύωση.

Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή με συνεκθέτες στο ενιαίο περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο τους Δήμους Ζαγοράς–Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή και συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, του Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας και επαγγελματιών της περιοχής, τόσο στην προβολή του προορισμού όσο και στη στελέχωση του περιπτέρου.

Το καλαίσθητο περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και πλήθος επισκεπτών, ενώ δημοσιογράφοι και ΜΜΕ έδωσαν την ευκαιρία να προβληθεί με επιτυχία η περιοχή μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ‘Philoxenia 2022’ πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου 47 συναντήσεις με επαγγελματίες και tour operators από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παρουσιάστηκε η μοναδική φυσιογνωμία του προορισμού Βόλος-Πήλιο και οι δυνατότητες που προσφέρει για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά η περίοδος της έκθεσης, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και με το βλέμμα στο χειμώνα, είναι στους στόχους της τουριστικής προβολής του προορισμού που αφορά στο ελληνικό κοινό και στην αύξηση της επισκεψιμότητας εκτός της θερινής περιόδου, καθώς ο Βόλος και το Πήλιο πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές για αυθεντικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο.

Στο χώρο του περιπτέρου Βόλος-Πήλιο πραγματοποιήθηκε επίσης κλήρωση για τους επισκέπτες της έκθεσης με δώρα διαμονή σε τουριστικά καταλύματα του προορισμού, ευγενική χορηγία επαγγελματιών της περιοχής μας, όπως επίσης και το τσίπουρο, που προσφέρθηκε στους επισκέπτες, προωθώντας την γαστρονομία του Βόλου και του Πηλίου.

H έκθεση ‘Philoxenia 2022’ περιελάμβανε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ημερίδων και  συναντήσεων εργασίας, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις στον τομέα του τουρισμού, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο συνέδριο της έκθεσης με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός-Καλές πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης σε οικονομικό και τουριστικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού -Τοκαλή  «ο στόχος της τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου είναι η αποτελεσματική προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προορισμού, των προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων της περιοχής μας, η ανάδειξη της αυθεντικής εμπειρίας, που μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει κατά την παραμονή του στην περιοχή μας και η καλλιέργεια μιας υψηλής αξίας σχέσης του ταξιδιώτη με τον προορισμό μας».