Ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνει προβολές ταινιών το διάστημα 4 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021 από Τετάρτη έως Κυριακή  21:00-23:00 στο Ανοιχτό Θέατρο Μπούρτζι με Ελεύθερη Είσοδο.

Η προβολή των ταινιών θα γίνεται με αυστηρή τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό Covid-19.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
21:00-22:00
CineDoc Island Film Festival -Ίδρυμα Θάλασσα
Βραβευμένα ντοκιμαντέρ και ταινίες  από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

22:05-22:30
Η πρώτη μας σημαία
Ταινία μικρού μήκους με τη συμμετοχή των  μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Σκιάθου και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Η ταινία παρουσιάζει τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής σημαίας στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1807 και φιλοδοξεί να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των ιδανικών της επανάστασης του 1821, βασισμένη σε κείμενο του Σκιαθίτη λογοτέχνη Γιώργου Σανιδά.
Μια πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου, με αφορμή την επέτειο από τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

22:35-23:00
Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Θυμήσου, σώμα…”
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου με την Εθνική Λυρική Σκηνή δώδεκα μικρού μήκους ιστορίες χορού ξετυλίγονται σε απρόβλεπτες τοποθεσίες. Ομαδικές συνθέσεις, ντουέτα και σόλο αφηγούνται τις δικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις.