Φίλες, Φίλοι

Ονομάζομαι Τζούμας Αθανάσιος Ευάγγελος (Θάνος). Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκιάθο, όπου διαμένω μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου.

Τα τελευταία χρόνια, εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου με την ιδιότητα του διασώστη, ανήκοντας στο πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Το πάθος μου είναι ο εθελοντισμός, γι’αυτό και από το 2019 είμαι εκπαιδευτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ERC) και επί σειράς ετών έχω διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) στο παράρτημα Β. Σποράδων, που αποτελεί Εθελοντική Ομάδα.

Από το 2016 οργανώνω στο νησί μας την εθελοντική πυρασφάλεια κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, με τη συμμετοχή των συμπολιτών μου, τους οποίους και ευγνωμονώ για την άμεση ανταπόκρισή τους σε κάθε κάλεσμά μου.

Στα πλαίσια του εθελοντισμού, οργανώνω επίσης και εκπαιδεύσεις – ενημερώσεις πρώτων βοηθειών σε πολίτες, σώματα ασφαλείας, σχολεία και παιδιά.

Με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καλύπτω υγειονομικά τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας, και έχω συμμετάσχει σε αρκετές εκπαιδεύσεις που αφορούν την Πολιτική Προστασία, καθώς και την Έρευνα και Διάσωση σε Ελλάδα και εξωτερικό (Νορβηγία 2016)

Στον ελεύθερό μου χρόνο, μεγάλη αγάπη μου αποτελεί το μπάσκετ, όντας ενεργό μέλος της ομάδας ΓΣ Σκιάθου από το 2003, η πεζοπορία και το θαλάσσιο καγιάκ.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τον τόπο του και το διπλανό του. Πιστεύω στην ιδέα του εθελοντισμού, ενσωματώνοντάς τον στην καθημερινότητά μου ως εθελοντής Διασώστης και πιστοποιημένος εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, αλλά και με τη -μέχρι πρότεινος- συνδρομή μου στην Πολιτική Προστασία του νησιού.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου διεκδικώ και εγώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του Θοδωρή Τζούμα.

Οι λόγοι για τους οποίους θέτω την υποψηφιότητά μου είναι οι εξής:

1ον) Έχω ιδέες και όρεξη για δουλειά. Θέλω και οραματίζομαι στο Δήμο Σκιάθου να δημιουργήσουμε ένα Κίνημα Εθελοντισμού, διότι πιστεύω πως μόνο μέσω της σύμπνοιας και της συνεργασίας, μπορούμε πραγματικά να εξελιχθούμε και να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε έμπρακτα για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας.

2ον) Ο Θοδωρής Τζούμας είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα, θέληση και όρεξη για δουλειά, έχοντας διατελέσει σπουδαίο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αυτό το απέδειξε εν μέσω δύσκολων καιρών και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid19, η οποία έπληξε τον τουρισμό (βασικό πυλώνα εσόδων για τους κατοίκους του νησιού) και τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να προκύψουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων. Παρά τις δυσχερείς αυτές συνθήκες, ο ίδιος συνέχισε να παρέχει με πείσμα και ενσυναίσθηση, όσο περισσότερο έργο του επετράπη.

3ον) Η Σκιάθος χρειάζεται ανθρώπους που ενδιαφέρονται, θέλουν και μπορούν. Ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να βλέπουν μπροστά και όχι πίσω. Ως υποψήφιος με τον Θοδωρή Τζούμα, υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να προσβάλλω κανένα συνυποψήφιό μου ή να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις. Η Σκιάθος δεν έχει ανάγκη από συγκρούσεις, αλλά από προτάσεις, ρεαλιστικές ιδέες και συνεργασία. Η αγάπη για τον τόπο μας αποδεικνύεται όταν θέλουμε να βλέπουμε αυτόν να προοδεύει, να γίνεται πιο όμορφος, πιο ανθρώπινος, αποτελώντας ένα μέρος ασφαλές, μέσα στο οποίο μπορούμε να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε, να συνδιαλλαγούμε και να δημιουργήσουμε.

Καλώ τους συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν και να μου δώσουν τη δύναμη να κάνω πράξη τις ιδέες και όσα οραματίζομαι για το νησί μας.

Με εκτίμηση,

Θάνος