Νίκος Παπαπέτρος: Με παρέμβασή μας κηρύχθηκε ο Βόλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με πρωτοβουλία της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» επιτεύχθηκε η διόρθωση της Απόφασης Κήρυξης σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης του Νομού Μαγνησίας, επομένως και του Δήμου Βόλου, προκειμένου να μη χαθεί σημαντικό μέρος των κονδυλίων που θα διατεθούν για την περιοχή.

Ειδικότερα, στελέχη της παράταξης διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ενώ είχε υλοποιηθεί η Κήρυξη του Νομού Μαγνησίας σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην Κήρυξη του Νομού Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης για τις πλημμύρες στις 4 και 5/09/2023, γεγονός το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργούσε κενά στο μέλλον όσον αφορά στο ύψος των αποζημιώσεων των πληγέντων από την Πολιτεία, αλλά και στην απορρόφηση κονδυλίων για την πραγματοποίηση αφενός έργων αποκατάστασης, αφετέρου έργων υποδομής και πρόληψης.

Η «Συμμαχία για τον Βόλο», με την συνδρομή των υποψηφίων νομικών του Συνδυασμού και της υποψήφιας Γεωργίας Κούντρια, MBA Οικονομολόγου και υπαλλήλου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν έρευνας και επικοινωνίας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πέτυχε στις 12/9/2023 την διόρθωση της Απόφασης Κήρυξης σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης του Νομού Μαγνησίας, με την έκδοση Ορθής Επανάληψης επί της από 6/9/2023 αρχικής Απόφασης.

«Ξέρουμε και μπορούμε να δρούμε ομαδικά και αποτελεσματικά προς το συμφέρον του τόπου μας. Το ίδιο θα πράξουμε και την επόμενη των εκλογών ημέρα», επισήμανε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» κ. Νίκος Παπαπέτρος και ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού του που συνέβαλαν ώστε να διορθωθεί ένα λάθος με σοβαρές συνέπειες για τον Δήμο Βόλου.