Δεν ρωτήθηκε κανείς και πόσο μάλλον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή εν συνόλω το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου για την αλλαγή λογοτύπου του Δήμου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου κ. Νίκος Γιαμαρέλος τονίζει πως από αρχές αυτής της δημοτικής θητείας, εμφανίστηκε δια στόματος δημοτικής αρχής, η ανάγκη αλλαγής του λογοτύπου – εμβλήματος (logo) του Δήμου Σκιάθου.
Από το έμβλημα δηλαδή του «Παπαδιαμάντη» που δέσποζε παντού σε ότι είχε να κάνει με τον Δήμο Σκιάθου και τον ξεχώριζε απ ‘τους αλλους Δήμους, σε κάτι άλλο, προφανώς της αρεσκείας των άριστων που διαφεντεύουν τις τύχες του νησιού μας.
Η πολυέξοδη αυτή διαδικασία, απαιτούσε την ανάθεση μελέτης σε ειδικούς, οι οποίοι αφού θα τελείωναν, θα παρουσίαζαν ενώπιον μας την εργασία τους και τις σχετικές μακέτες, προκειμένου προκριθεί (εάν και εφόσον ), η καλύτερη επιλογή που αφενός μεν θα ξεχώριζε το νησί μας απ’οτιδήποτε άλλο, αφετέρου δε θα ήταν καλαίσθητη , δημιουργική , πρωτότυπη και ευδιάκριτη στα μάτια όλων μας.
Αντ’αυτου, παρατηρούμε τελευταία σε προσκλήσεις , συνδιοργανώσεις, ημερίδες κλπ του Δήμου Σκιάθου, την ύπαρξη ενός λογοτύπου (logo), το οποίο κάθε άλλο παρά Σκιάθος θυμίζει .
Ερώτηση 1η:
Μας αρέσει ; (Σύγκριση πιο κάτω εμβλημάτων)
Ερώτηση 2η:
Ποιος αποφάσισε γι’αυτο δίχως να ερωτηθεί κανείς ;
Ν.Τ