Νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την υπόθεση του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου. Ο Βουλευτής, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει ευθέως αν έχει λάβει γνώση του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη για την υπόθεση, που περιέχει πολλαπλές υποδείξεις για σφάλματα, παραλείψεις και παρατυπίες σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκε η ΕΔΕ, αλλά των γενικότερων αντιδράσεων σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου.

Όπως είχε επισημάνει στη σχετική Ερώτηση, στις 14 Ιουνίου 2020 ο αδικοχαμένος Βασίλειος Μάγγος φέρεται να κακοποιήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας μπροστά στα Δικαστήρια Βόλου. Ένα μήνα μετά, ο 26χρονος Βολιώτης φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του. Στις 16 Ιουνίου 2021 η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου υπέβαλε  μήνυση κατά παντός υπαιτίου για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Βασίλη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ΕΔΕ, με βάση την οποία η αστυνομία υπηρεσιακά ερεύνησε τα πρόσωπα, τις συνθήκες και τις ευθύνες αναφορικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του Βασίλη.

«Ενώ η ΕΔΕ βρισκόταν σε εξέλιξη και πριν γίνει εξέταση των αυτόπτων μαρτύρων, στις 23/09/2021 ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά τριών αστυνομικών στέλνοντας την υπόθεση στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου. Με τον τρόπο αυτό, η ποινική δίωξη λαμβάνει υπόψη μόνο το κομμάτι της ΕΔΕ που είχε μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι πολύ σημαντικές καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων να μην μπορούν να ληφθούν υπόψη για την άσκηση της ποινικής δίωξης και τον ποινικό χαρακτηρισμό των πράξεων εκ μέρους της εισαγγελικής αρχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, υπόψη στην ασκηθείσα ποινική δίωξη δεν φαίνεται να λαμβάνεται ούτε και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την υπόθεση, που περιέχει πολλαπλές υποδείξεις για σφάλματα, παραλείψεις και παρατυπίες σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εν λόγω ΕΔΕ.

«Τα παραπάνω δημιουργούν δικαιολογημένο προβληματισμό και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου, τόσο στην οικογένεια, όσο και στην τοπική κοινωνία την οποία το περιστατικό απασχόλησε έντονα», σημείωσε ο Βουλευτής και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει, ώστε να οι υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκε η ΕΔΕ να ληφθούν υπόψη και να διορθωθούν τα αναφερόμενα σφάλματα, παραλείψεις και παρατυπίες.