Να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς της Μαγνησίας να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για τον παγετό,   που σημειώθηκε στα σιτηρά και στον νομό ζήτησε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα.

Ο κ. Λιούπης ζήτησε  να «ανοίξει» το σύστημα,   ώστε ο ΕΛΓΑ να δέχεται συμπληρωματικές δηλώσεις ζημίας  από αγρότες – σιτοπαραγωγούς και στη Μαγνησία για τον παγετό του Μαρτίου και να δοθεί παρόμοια  προθεσμία με αυτή που δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και των Φαρσάλων

Ακόμη, επέμεινε στην θετική επανεξέταση του ζητήματος, με αντίστοιχη αντιμετώπιση για τους αγρότες της Μαγνησίας και κυρίως για τους σιτοπαραγωγούς των περιοχών του Βελεστίνου και του Αλμυρού, αίτημα που επανάφερε ο Βουλευτής,  καθώς πρόσφατα για το εν λόγω θέμα είχαν συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο στα γραφεία του  ΕΛΓΑ στην Αθήνα .

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε πως ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα, παρόλο που  η αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ εισηγήθηκε αρνητικά για τη Μαγνησία.