Αφιέρωμα στην Αλόννησο, την οποία θα αναδείξει ως καταδυτικό προορισμό, πρόκειται να κάνει το παγκόσμια εμβέλειας περιοδικό National Geographic και στα μέσα Σεπτέμβρη αναμένεται στο νησί ομάδα δημοσιογράφων δυτών.
Το National Geographic έστειλε τις προηγούμενες μέρες επιστολή στο Δήμο Αλοννήσου, με την οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον και τόνιζε ότι θα κάνει εκτενή αναφορά στο νησί και τις δυνατότητες που έχει.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «ήδη έχουμε συνεννοηθεί να έλθει μία ομάδα δημοσιογράφων δυτών μέσα στο Σεπτέμβριο του 2018, που θα μείνουν στο νησί για δέκα ημέρες. Τώρα βρίσκονται στην Κροατία και επέλεξαν την Αλόννησο μεταξύ και άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα για να καταγράψουν τις δυνατότητές της».

Η Αλόννησος κατατάσσεται στη λίστα με τα καλύτερα καταδυτικά σημεία της Ευρώπης κατατάσσεται η Αλόννησος σύμφωνα με το έγκριτο blog για καταδύσεις World Adventure Divers. Το συγκεκριμένο blog θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα εξειδικευμένα Μέσα στον κόσμο, διαμορφώνει την τάση στη κατάδυση διεθνώς και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Το World Adventure Divers ο οικολογικός παράδεισος των Σποράδων θεωρείται ως ο πιο αγαπημένος Ελληνικός καταδυτικός προορισμός και «το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας», όπως άλλωστε ενθουσιασμένη τονίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια του blog σε εγκωμιαστικό αναλυτικό άρθρο της για το νησί που διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.