Η κόντρα μεταξύ του Νίκου Πασχάλη Ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου της Συμπολίτευσης και του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου έχει μόλις ξεκινήσει, τουλάχιστον φανερά.

Για την ιστορία ο κ. Νίκος Πασχάλης πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Θοδωρή Τζούμα ήταν ο εκλεκτός του δεύτερου για την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Όλοι θεώρησαν πως η θέση αυτή δόθηκε στον κατάλληλο άνθρωπο σε μια καρέκλα που θεωρείται “ηλεκτρική” που είχε πολλά προβλήματα να λύσει και αιτήματα σε εκκρεμότητα να υλοποιηθούν.

Στις 10 Απριλίου του 2020 δηλαδή 8 μήνες αφού ανέλαβε αυτή την θέση και αφού οι φήμες έφερναν τον ίδιο να ειναι φανερά δυσαρεστημένος από ενέργειες του Δημάρχου Σκιάθου, ο Νίκος Πασχάλης παραιτείται με μια λιτή ανακοίνωση προς το Skiathoslife και με την αιτιολογία των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Κανένας βέβαια από αυτούς που γνωρίζουν, δεν πείστηκε πως η ανακοίνωση αυτή απηχούσε της αλήθειας, κάτι που έμελλε να επιβεβαιωθεί σε τακτικά μελλοντικά διαστήματα μέσα από ηχηρές αποχές από συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούσε σε σημαντικά ζητήματα όπως της Τουριστικής Προβολής του νησιού.

Η τοποθέτηση του κ. Αντωνίτσα Γιώργου θεωρήθηκε απλά ως “μαξιλαράκι” στις ενέργειες του Δημάρχου που πλέον επιθυμούσε έναν άνθρωπο που δεν θα αντιδρούσε στις δικές του αποφάσεις κάτι που τελικά έγινε. Οι ενέργειες όμως του κ. Αντωνίτσα και τα αρνητικά σχόλια από επισκέπτες για το λιμάνι του νησιού έφεραν πολλές φορές τον κ. Πασχάλη “απέναντι” γενικότερα προς τους πρώην συναδέλφους της συμπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Νίκος Πασχάλης έδειχνε με σχόλιο του πως η μπόρα δεν θα αργήσει να ξεσπάσει με ένα σχόλιο που “εν ευθέτω χρόνο” θα έφερνε την ταραχή σε μια πλειοψηφία που ήδη μετατρέπονταν σε μειοψηφία απο τις συνενώσεις των υπολοίπων παρατάξεων.

Μπορεί οι τορπίλες του “Κατσώνης” να έχουν χρόνια σιγήσει αλλά η τελευταία με τις καταθέσεις στεφάνων έφερε να επιβεβαιώσουν ή να διασταυρώσουν τα παραπάνω. Λίγες ημέρες άλλωστε μετά το σχόλιο που μιλούσε για λαμόγια ο κ. Νίκος Πασχάλης παίρνει “διαζύγιο” από την ομάδα του Δημάρχου με την αιτιολογία τη «Ασυμφωνία χαρακτήρων» κάτι που συνέβει τον Ιούνιο του 2021.

Η αφορμή για την έκρηξη με νέα του δήλωση προς το Skiathoslife.gr ήταν η κατάθεση στεφάνου από πλευράς του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κάτι που σύμφωνα με το Πρωτόκολλο μπορούσε να κάνει, αλλά ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε γίνει από την ίδρυση του. Το Πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε φυσικά ως προς την σειρά κατάθεσης, αφού ο Αντιναύαρχος και εκπρόσωπος του Αρχηγού Στόλου είναι ο επόμενος μετά τον Δήμαρχο ή την Πολιτική Ηγεσία (Βουλευτές κλπ). Εκτός αυτού το πρωτόκολλο αναφέρει πως σε περίπτωση εθνικών επετείων ή αντίστοιχων τελετών δικαίωμα κατάθεσης στεφάνου έχει ο/η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που επίσης στο νησί δεν έχει τηρηθεί.

Σήμερα με νεότερη ανάρτηση του ο κ. Πασχάλης έγραψε : “Εδώ και καιρό προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να μην μιλάει αλλά κάτι τέτοια με ξεπερνούν ως άνθρωπο αλλά και ως ΠΡΩΗΝ συνάδελφο και εξού και ο λόγος που αποχώρησα από την ομάδα που για να μην παρεξηγηθώ απαρτίζεται και από αγνά άτομα που χάνονται στην “ματαιοδοξία κάποιων” σαν τον “κύριο” παρακάτω καθώς και μερικών άλλων…

Ο κύριος πρόεδρος-κανίς του Λιμενικού ταμείου (που είναι και παντογνώστης σε θέματα λιμανιού-έχει γνώση και άποψη για τα πάντα -χωρίς να ξέρει την τύφλα του αλλά και χωρίς να ρωτάει- ξέρει μόνο να καπηλεύεται δουλειά και προσπάθεια άλλων ), ήθελε να βγει από την αφάνεια της καθημερινότητάς του καταθέτοντας στεφάνι σε μια ιερή μέρα, που το ζήτησε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!
Αξίζει να αναφερθεί ότι κανείς προκάτοχος του δεν είχε ζητήσει κάτι τέτοιο!!!
Από εκεί και μετά καταλαβαίνεις πολλά…
ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ !!!”

Το ποτήρι όπως και να έχει ξεχείλισε, για τον κ. Νίκο Πασχάλη και προς το παρόν οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του κ. Αντωνίτσα είναι από την μία πλευρά, αναμένοντας να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει ….ή και όχι, επιλέγοντας διαφορετικό δρόμο άμυνας ή και επίθεσης με τον Δήμαρχο προς το παρόν να μην τον καλύπτει τουλάχιστον φανερά.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Νίκο Πασχάλη μας υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα μιλήσει ανοιχτά από το Skiathoslife για να αιτιολογήσει τα γραφόμενά του κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, αφού αν η λέξη “Λαμόγια” απευθύνεται σε πολιτικά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα των ίδιων των πολιτών, η κατηγορία είναι βαρύτατη. Γνωρίζοντας επίσης πως ο κ. Πασχάλης δεν “μασάει” τα λόγια του αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις του.