Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Σκιάθου Καρπέτα Βάιου σχετικά με τις εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση του Κάστρου της Σκιάθου

Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης αρχαιλογικών χώρων, επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ για την συστηματική προσπάθεια που κάνουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να παραδώσουν δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα με πρόσχημα τη μείωση του χρέους.

Τις τελευταίες λοιπόν μέρες η κατάθεση παρέμβασης του Υπερταμείου στο ΣΤΕ, όπου 22 Γενάρη συζητιέται η προσφυγή του Δήμου Πατρών, του Δήμου Σπάρτης και του Συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων ενάντια στην υπουργική απόφαση για την παραχώρηση 10.119 ακινήτων, μεταξύ των οποίων και του Κάστρου της Σκιάθου, κάνει ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η παραχώρηση – ιδιωτικοποίηση χώρων πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Ελληνικού λαού για να κερδίσουν μια χούφτα επιχειρηματίες που θα τα αξιοποιήσουν.

Καλούμε το λαό της Σκιάθου να μην επιτρέψει την παραχώρηση του Κάστρου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι σκιαθίτες έχουμε πικρή εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του πρώην «Ξενία» αλλά και πως μια σειρά παραλίες του νησιού έγιναν απρόσιτες στους σκιαθίτες, λόγω ιδιωτικών συμφερόντων.

Να καταδικάσουν την τωρινή δημοτική αρχή αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που τόσα χρόνια «κώφευαν» στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και λαϊκων Συλλόγων του νησιού για την προστασία και την αναστήλωση του Κάστρου.

Να καταδικάσουν διάφορους «καλοθελητές» που παρουσιάζονται ως προστάτες του νησιού, ενώ ξεκάθαρα συνεργάζονται με ιδιωτικά κεφάλαια και άμεσα ή έμμεσα κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να πείσουν ότι η ανάδειξη του Κάστρου θα γίνει μόνο από την παραχώρηση του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Να μην επιτρέψουμε το Κάστρο να γίνει ιδιωτική περιουσία. Να παλέψουμε ώστε η αναστήλωση του Κάστρου να γίνει από αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση και να είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο που θα θέλει να το επισκεφτεί, δωρεάν και χωρίς καμία προϋπόθεση.

Το ΚΚΕ καλεί τους συλλόγους στην περιοχή μας να αντιταχθούν και να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάκαμψη, από την οποία τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα συμφέρον. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και στις εθνικές και στις ευρωεκλογές και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.