Σήμερα όλοι περίμεναν πως ο “πάγος” μεταξύ της Υφυπουργού κας Ζέττας Μακρή και του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα θα περνούσε στο παρελθόν αφού ένα “δώρο” ζωής για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού θα μπορούσε να “λιώσει” τις όποιες πολιτικές ή προσωπικές αντιπαλότητες.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά ακόμα και ο Αγιασμός στάθηκε εμπόδιο να έρθουν τα πάνω κάτω και όχι μόνο οι σχέσεις τους να διορθωθούν, αλλά αντίθετα να φουντώσει η κόντρα που κρατάει εδώ και ένα χρόνο περίπου που ξεκίνησε πάλι από τον τομέα της Υγείας.

Εμείς θα παραθέσουμε τα γεγονότα όπως έγιναν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και οι πρόεδροι των φορέων των νησιών παρέλαβαν μια πρόσκληση προερχόμενη από τον Υπεύθυνο Τομέα ΕΚΑΒ Σκιάθου κ. Ευγενικό Αθανάσιο ενώ σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Διευθυντού του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Σταμνά. Όπως φαίνεται στην πρόσκληση η ώρα έναρξης επίσημης παραλαβής είναι 11 το πρωΐ.

Η Υφυπουργός Παιδείας έφτασε με το πλοίο Skiathos Express στις 10:20 με τον κ. Σταμνά ενώ στο Κέντρο Υγείας έφτασαν στις 10.30.

Ο Αγιασμός ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στις 10:50 και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι δηλώσεις των επισήμων. Ο Διοργανωτής ως όφειλε τηρώντας το Πρωτόκολλο θα έπρεπε να ξεκινήσει τον Αγιασμό στις 11.00  κάτι που δεν έπραξε. Στις 10:55 ο Δήμαρχος η Δημοτική Αρχή μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας με τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων. Άρα το Πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε απο τους Διοργανωτές (ΕΚΑΒ).

Το πολιτικό ατόπημα όμως ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. Ανεξάρτητα από το προηγούμενο λάθος, σήμερα στο νησί ήρθε η Υφυπουργός Παιδείας, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας αλλά και ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Μαγνησίας. Ποιος από αυτούς μας περισσεύει για να βοηθήσει το νησί μας ;;; KANEIΣ. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έπρεπε να τους καλωσορίσουν και να τους ευχαριστήσουν για αυτό το δώρο ζωής που ήρθε στο νησί. Αντίθετα όμως, όσο η Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή βρισκόταν εντός του Κέντρου Υγείας για να συνομιλήσει με το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό απομακρύνθηκαν και έφυγαν από τον προαύλιο χώρου του Κέντρου Υγείας ενώ οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και οι εκπρόσωποι των φορέων παρέμειναν για το καλωσόρισμα.

Και έτσι όπως λέει και η λαϊκή παροιμία “Ηταν στραβό το κλήμα το ‘φαγε και ο γάϊδαρος”

Νίκος Τζούμας