Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Σκοπέλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Καμία αναπροσαρμογή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού δεν θα υπάρξει για το 2022 στον Δήμο Σκοπέλου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα δημοτικά τέλη σύμφωνα με τις τιμές που ισχύουν ανά τετραγωνικό μέτρο, έχουν ως εξής:
– Οικίες, Φιλανθρωπικά ή/και Νοσηλευτικά Ιδρύματα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου εκτός ιδιωτικών κλινικών 1,48 ευρώ.
– Ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα άτομα με αναπηρία πάνω από 67%, πολύτεκνες και μονογονεϊκές Οικογένειες με ηλικία τέκνων κάτω των 18 ετών, ορφανά τέκνα εκ των δύο γονέων κάτω των 18 ετών 0,99 ευρώ.
– Καταστήματα, γραφεία, τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, κατασκηνώσεις, ξενώνες) 2,67 ευρώ.
– Βιοτεχνίες, εργαστήρια μεταποίησης πρώτων υλών εκτός υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποθήκες 1,58 ευρώ.
– Μη στεγασμένοι φωτιζόμενοι χώροι (πέραν των 1.000 m2, η επιφάνεια μειώνεται κατά 50%) 0,49 ευρώ,
– Δικαιούχοι προγράμματος επιδότησης σίτισης ή επισιτιστικής βοήθειας 0,74 ευρώ.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου αποφασίστηκε ομόφωνα να μην υπάρξει αύξηση του συντελεστή Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων έτους 2022 και την ισχύ των ιδίων τελών, όπως είχαν καθοριστεί με την υπ’ αριθ. 151/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου στο ποσό των 0,30 ευρώ/ τ.μ. Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις και στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
– Ο συντελεστής τέλους επί της αξίας της ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) που βρίσκεται στην περιφέρεια του Δήμου Σκοπέλου σε μηδέν τριάντα πέντε τοις χιλίοις (0,35 o/οο), το οποίο θα εφαρμοστεί επί των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που ισχύουν κάθε φορά για το Δήμο και όπως έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
– Την εφαρμογή για το ΤΑΠ για όλα τα οικόπεδα των οικισμών του Δήμου Σκοπέλου της ΠΟΛ.1160/16-11-2010 «Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου δήμου ή κοινότητας, έτους 2010, για τις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, αποκλειστικά για τον προσδιορισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων», η τιμή ζώνης καθορίστηκε στο ποσό των 60 ευρώ/τ.μ. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου αποφάσισε να παραμείνουν ως έχουν και τα ανταποδοτικά τέλη τέλεσης πολιτικών γάμων, ως εξής:
-100 ευρώ για γάμους που τελούνται εντός του Δημοτικού Καταστήματος Σκοπέλου και των Τοπικών Καταστημάτων Γλώσσης και Κλήματος.
-200 ευρώ για γάμους που θα ζητηθεί από τους μελλόνυμφους μέρος της τελετής να γίνει εκτός του Δημοτικού Καταστήματος Σκοπέλου και των Τοπικών Καταστημάτων Γλώσσης και Κλήματος.