Μια ανάμνηση με τον Μίμη Παπαϊωάννου στην Αλόννησο…. | Γράφει ο Κυριάκος Ευσταθίου

Χτες  αργά το απόγευμα πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας του θρυλικού Μίμη Παπαϊωάννου  της Α.Ε.Κ. Για το ποιος  ήταν  ο μεγάλος αυτός  ποδοσφαιριστής θα ακούσετε και θα διαβάσετε από όλα τα Μ.Μ.Ε.

Εμείς θέλουμε να μοιραστούμε  μαζί  σας μια ανάμνηση με τον Μίμη που έχει να κάνει με την Αλόννησο και τις Σποράδες ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και αθλητή.

Βράβευσή Παπαϊωάννου για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον τότε πρόεδρο του Α.Ο Αλοννησου Νικόλαο Αναγνωστου
Σκαλίσαμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και φτάσαμε στο μακρινό Μάιο του 2001. Είναι  λοιπόν,  5 Μαΐου του 2001 και στην Αλόννησο διοργανώνει ποδοσφαιρικό τουρνουά παίδων ο Α.Ο. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ σε συνεργασία με τον τότε αθλητικό οργανισμό Δήμου Αλοννήσου συμμετέχουν οι ομάδες της Αλοννήσου, της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Γλώσσας.
Επίσημος προσκεκλημένος ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου, ο Έλληνας παίκτης του αιώνα  συμφωνά με την FIFA.
Αυτόγραφο του Παπαϊωάννου
Μ. Παπαϊωάννου υπογράφει το λεύκωμα του συλλόγου
Ο θρυλικός Μίμης παρακολουθεί το τουρνουά ενθαρρύνει και συμβουλεύει  τα παιδιά  στο γήπεδο. Ενώ το βράδυ στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του δήμου τους μιλήσει για το ποδόσφαιρο και τις αξίες του αθλητισμού, θα τους δώσει τα μετάλλια συμμετοχής στο τουρνουά, θα υπογράψει αυτόγραφα και θα μιλήσει  με όλους.  Ο Α.Ο. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ  θα τον βραβεύσει για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της χώρας.
Βράβευση τον αθλητών
Η ομάδα παίδων της Αλοννήσου
Τώρα  22 χρόνια  μετά, ο μεγάλος  Μίμης  Παπαϊωάννου  ταξιδεύει  στη γειτονιά  των αγγέλων, εμείς  κρατάμε  την ωραία ανάμνηση  εκείνου του Μάη.
]Καλό ταξίδι …..
[ευχαριστούμε  πολύ  τον πρώην  πρόεδρο του Α.Ο Αλοννήσου Ευσταθίου  Ιωάννη για την παραχώρηση των  φωτογραφιών  από το προσωπικό του αρχείο. ].