Έχουμε πει κατ’ επανάληψη πως πρέπει να σταματήσει η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού στη Σκιάθο και η εξελισσόμενη πανδημία όπου παράλληλα απλώνεται το μαύρο πέπλο της οικονομικής ανασφάλειας, μας δικαιώνει απόλυτα. Αν κοιτάξουμε γύρω μας προσεκτικά, υπάρχει ελπίδα καθώς ζούμε σ’ ένα ευλογημένο τόπο τον οποίο η φύση προίκισε με όλα τα αγαθά ώστε οι κάτοικοι να μπορούν τουλάχιστον να εξασφαλίσουν τη διατροφή τους όπως συνέβη παλιότερα στα πέτρινα χρόνια των διαρκών πολέμων. Επιπλέον, ως χώρα πρέπει να πάψουμε να εισάγουμε βασικά αγαθά που μπορούμε και δω να παράγουμε και μάλιστα πολύ καλύτερης ποιότητας από τα εισαγόμενα.

Μικρές φωτεινές εστίες με δράσεις ικανών και μερακλήδων ανθρώπων μας δείχνουν το δρόμο. Το ίδιο συμβαίνει και στο νησί κι ας μη το γνωρίζουν πολλοί λόγω της τουριστικής φωταψίας. Αυτές οι εστίες πρωτίστως, χρειάζονται τη στήριξη των κατοίκων. Ο Γιάννης Πασχάλης παράγει το μέλι του αθόρυβα στην κατάφυτη και μαγευτική περιοχή ανάμεσα στις Κουκουναριές και το Μαντράκι.

Εκεί όπου μοσχοβολάει το πεύκο κι ανθίζουν ως την άνοιξη τα ρείκια. Το κοκκινωπό μέλι που βγαίνει απ’ το ρείκι είναι αρωματικό κι εξαιρετικής ποιότητας. έχει πολύ υψηλή βιολογική και θρεπτική αξία που οφείλεται κυρίως στα μέταλλα, τις πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες μελιού !

Τέτοιο μέλι είναι το Melisson Gaia, το Σκιαθίτικο μέλι, προτιμήστε το…