Με καλύτερο προγραμματισμό και την απόφαση για την δρομολόγηση ενός σύγχρονου ταχύπλοου όπως αυτού που είχαμε το σίγουρο είναι πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τους 80.000. Αυτό μπορεί να γίνει αν ο διαγωνισμός κηρυχθεί άμεσα και περάσει η απόφαση από το Σ.Α.Σ πριν το τέλος του 2021.
H απόφαση της Κυβέρνησης όπως αυτή ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στο πλαίσιο παράδοσης του πλωτού ασθενοφόρου δείχνει την πρόθεση της όχι μόνο να μην επιδοτήση την γραμμή – κάτι που είχε ακουστεί – αλλά να συμβάλει τα μέγιστα για την δρομολόγησή της.
Από την πλευρά της ενδιαφερόμενης εταιρείας που δεν παύει να είναι η SeaJets υπάρχει το σενάριο όχι μόνο καθημερινής σύνδεσης αλλά και δρομολόγησης ενός 2ου ταχυπλόου, τύπου FlyingCat που θα μειώσει και την διάρκεια του ταξιδιού.
Το επόμενο χρονικό διάστημα οι επαφές για το παραπάνω θέμα θα ενταθούν υπό το βλέμμα και του κ. Τριαντόπουλου που η αναβάθμισή του στην Κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια να μην έχουμε θετική έκβαση των παραπάνω.
Αν τα επιδημιολογικά φαινόμενα και οι εξελίξεις αυτών είναι θετικά, σε συνδυασμό με την αύξηση των πτήσεων και το άνοιγμα νέων προορισμών τότε το καλοκαίρι του 2022 προμηνύεται θετικότατο.
Ίδωμεν