Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο πραγματοποίησε η  Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Σκιάθου και στη συνέχεια από σήμερα θα βρίσκεται στη Σκόπελο έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Η  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε) δραστηριοποιείται τα τελευταία 60 χρόνια στη χώρα ενώ στη Σκιάθο βρέθηκαν τελευταία φορά πριν δύο χρόνια.

Στα πλαίσια του προγράμματος  «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού» μίλησε στο skiathoslife.gr, ο υπεύθυνος γιατρός κ. Γιώργος Ζουμπουρλής, τεχνολόγος – ακτινολόγος ενώ μαζί του στους έλεγχους ήταν η επίσης τεχνολόγος – ακτινολόγος Ζάχου Κατερίνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάθε χρόνο είναι απαραίτητο κάθε γυναίκα από την ηλικία των 40 ετών και έπειτα πρέπει να κανει μαστογραφία, ενώ πολλές είναι οι γυναίκες που φοβούνται, παρόλα αυτά δε θα έπρεπε καθώς η μαστογραφία δεν είναι επώδυνη εξέταση.

Συνολικά δωρεάν μαστογραφία έκαναν 120 γυναίκες στη Σκιάθο καθώς λόγω του περιορισμένου χρόνου μπορούσαν να πραγματοποιηθούν 40 ραντεβού ημερησίως αν και οι συμμετοχές ήταν πολλαπλάσιες.

Η μαστογραφία είναι μια απλή και αποτελεσματική εξέταση που μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, ενώ αποτελεί κρίσιμο μέρος της φροντίδας της υγείας μας.