Ξεκίνησε  χθες το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο με ποδόσφαιρο γυναικών και Σόφτμπολ. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου είναι η επίσημη έναρξη των πιο περίεργων Ολυμπιακών αγώνων πού έγιναν ποτέ .

Πέρσι αναβλήθηκαν πρώτη φορά εν καιρό ειρήνης λόγω πανδημίας . Φέτος γίνονται παρότι το πέμπτο κύμα σαρώνει την διοργανώτρια πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρά την ελλιπή ανοσοποίηση των εθνικών αποστολών, απόρροια της ανισομερούς πρόσβασης των κρατών στα εμβόλια.

Είναι όμως πολλά τα λεφτά Άρη !!!!  Η Δ.Ο.Ε θα έχανε δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τηλεοπτικές μεταδόσεις. Έτσι διά του εκπρόσωπου της προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υπενθυμίζοντας ότι το 85%  των αποστολών είναι εμβολιασμένο καθώς και  σχεδόν το 100% του δικού της προσωπικού. Παρόλα αυτά οι αναφορές για μολύνσεις ή αυτό-απομονώσεις αθλητών λόγω επαφής με κρούσματα πληθαίνουν καθημερινά. Ενώ φαίνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνται.

Χωρίς λοιπόν τα χειροκροτήματα, χωρίς την αποδοχή τού κόσμου και υπό τον ανομολόγητο φόβο όλων ότι μπορεί να αφήσει μια υγειονομική μαύρη παρακαταθήκη, θα λέγαμε πως το πρώτο Χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο το παίρνει ο κορονοϊός .

 

Κυριάκος Ευσταθίου