Η ενασχόληση και η αγάπη της Λίας Βοριαζίδη με την μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των 12 ετών όταν της έκαναν δώρο μια κιθάρα. Ηταν η αφορμή να ξεκινήσει αμέσως μαθήματα και πολύ σύντομα να αρχίσει να σκαρώνει μελωδίες και στίχους και κάπως έτσι πέρασε όλη της την εφηβεία.

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Μπανάι 

Το ρεπερτόριο που την εκφράζει είναι μεταξύ έντεχνο –ροκ και έντεχνο- παραδοσιακό, αυτό ακουεί, γράφει και δημιουργεί. “Απάντηση στο γιατί με ελκύει δεν έχω να σου δώσω θα σου πω όμως ότι η μουσική και η δημιουργία δεν έχει όρια και δεν μπαίνει σε καλούπια, τον τελευταίο χρόνο της καραντίνας οι συνθέσεις μου διαφοροποιήθηκαν και ανήκουν σε διάφορα είδη.” μας λέει η ίδια σε ερώτησή μας.

Η επιρροές της ξεκινούν από Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Β.Παπακωνσταντίνου, Πυξ Λαξ , Γιάννης Χαρούλης και φτάνουν και άλλους πολλούς καλλιτέχνες που υπάρχουν στην καθημερινή της playlist.

Δεν μπορεί να διαχωρίσει την μουσική με τον στίχο και τους γράφει συγχρόνως, γίνεται από μόνο του μας αναφέρει και φυσικά δεν έχει χρόνο και χώρο η έμπνευση. Οπότε αυτό το κομμάτι του εαυτού της δεν μπορεί να το αποφύγει.

Το τραγούδι είναι κάτι τελείως καινούριο για εκείνη, ασχολείται τα τελευταία δύο χρόνια. Η ίδια μας αναφέρει πως ποτέ δεν θα τραγουδήσει κάτι που δεν νιώθει και δεν την εκφράζει  οπότε “ότι κάνω με τη μουσική πρωτίστως θα πρέπει να με εκφράζει και να είμαι ο εαυτός μου. Αυτός θα πρέπει να είναι ο σκοπός της μουσικής ή τουλαχιστόν αυτός είναι για εμένα.”

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “ΕΥΤΥΧΙΑ”

Η “Ευτυχία” ήταν για χρόνια στο συρτάρι, αλλά τώρα ένιωσε έτοιμη να αρχίζει να παρουσιάζει τη δουλειά της, ίσως το lockdown όπως λέει ή ίδια την βοήθησε να βρει τον χρόνο μιας και η μουσική δεν είναι η κύρια δουλειά της.

Δεν ξεχνάει σε αυτή της την δημιουργία να προσθέσει και να ευχαριστήσει δύο βασικούς συντελεστές,  τον συντοπίτη μας Αντώνη Κισσουρά που έπαιξε όλα τα όργανα (εκτός από τα drums) έκανε τη μίξη και το τελικό mastering και όλα αυτά έγιναν σ ένα μικρό στούντιο που έχει φτιάξει με μεράκι εδώ στο νησί. Ηταν μια αμιγώς Σκιαθίτικη παραγωγή!

“Επίσης τη δασκάλα φωνητικής μου απο το Βόλο Ιόλη Σκούρτη που με βοήθησε και στην κυριολεξία μ έσπρωξε με την επιμονή της (μιας και είναι πάντα η πρώτη που ακούει τις δημιουργίες μου) να κάνω αυτό το βήμα.”

Το lockdown έφερε πολλά προβλήματα αλλά κρατάει τα θετικά πλέον και ένα απο αυτά είναι η  κυκλοφορία της  “Ευτυχίας”

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η “ΕΥΤΥΧΙΑ”

Οι στίχοι αλληγορικοί φυσικά, μιλάνε γι’ αυτά που κυνηγάμε και θέλουμε αλλά μένουν πάντα άπιαστα…  Για τον καθένα μας η  “ευτυχία” σημαίνει κάτι διαφορετικό και στη διάρκεια της ζωή μας η έννοια της  πιστεύω αλλάζει συχνά.. Το λένε και οι στίχοι εξάλλου.. ‘’Όλο αλλάζει ρόλους , μα πάντα μένει εκτός”

Η Λία Βοριαζίδη πιστεύει ότι η τεχνολογία έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι πολύ πιο εύκολο να παρουσιάσεις τη δουλειά σου και να την ακούσει κόσμος. Επίσης είναι τυχερή μας αναφέρει για τη συνεργασία της με τον Αντώνη Κισσουρά γιατι μπορούνε να κάνουνε πολλά πράγματα και εδώ.

“Σκέψου ότι τα drums, που έπαιξε ο Νίκος Χριστόπουλος, μας τα έγραψε σε άλλη πόλη και μας έστειλε  το αρχείο. Οπότε ζούμε σε μια εποχή που γίνονται θαύματα και όταν υπάρχει θέληση και υπομονή όλαγίνονται. Σίγουρα υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες, π.χ το χειμώνα είμαι μεταξύ Βόλου και Σκιάθου γιατί η εκπαίδευση μου στη μουσική συνεχίζεται ταυτόχρονα …. Αλλά υπάρχει θέληση και βρίσκουμε λύση για όλα”

Στην ερώτησή μας πως φαντάζεται τον εαυτό της τα επόμενα 5 χρόνια και τι φιλοδοξεί να της φέρει το ξεκίνημα αυτό μας λέει πως είνα κάτι το οποίο δεν το έχει σκεφτεί, γιατί ζούμε σε μια περιέργη εποχή και πλέον ούτε τις επόμενες 2 εβδομάδες δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε. Σίγουρα θα συνεχίζει να κάνει αυτό που την εκφράζει, να γράφει να τραγουδάει και να μελετάει.

Υπάρχει αρκετό υλικό οπότε από το φθινόπωρο έχει σκοπό να ξεκινήσει πάλι δουλειά στο στούντιο και σιγά σιγά να ακούσουμε και άλλες ολοκληρωμένες παραγωγές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βιντεάκι “Eυτυχία” που φτιάχτηκε στο στούντιο και να γραφτείτε στο επίσημο κανάλι της Λίας Βοριαζίδη

https://www.youtube.com/watch?v=0ay30tisbxk

Link απο το spotify

https://open.spotify.com/artist/2voY2U1kDjiawiQz2f9haF?si=D-WiTcRgRySdgqEDCzU83A&_branch=1