Μια ζωή ο ένας πλάι στον άλλον
Η Μαργαρίτα και ο Ντέρεκ ήταν μαζί από τα 14 τους! Το 1950 παντρεύτηκαν και πέρασαν στο Partington το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Η 50χρονη κόρη τους, η Μπάρμπαρα, είπε συγκινημένη ότι γονείς της ήταν πολύ δεμένοι και δεν ζούσε ο ένας δίχως τον άλλον. «Τους άρεσε να διασκεδάζουν και να αξιοποιούν τη ζωή τους», θυμάται.

Και οι δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύτηκαν με διαφορετικά προβλήματα υγείας, αλλά κατέληξαν να κολλήσουν κορωνοϊό. Η Μαργαρίτα ήταν η πρώτη που εισήχθη στο νοσοκομείο και ο Ντέρεκ ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα. Όταν ο Ντέρεκ κατάλαβε από τις κουβέντες των γιατρών ότι η σύζυγός του επρόκειτο να πεθάνει, ζήτησε παρακλητικά να τη συναντήσει για να την αποχαιρετίσει.

«Πού ήσουν τόσες μέρες;» ρώτησε η Μαργαρίτα χαμογελώντας τον σύζυγό της, σύμφωνα με τη μαρτυρία της Μπάρμπαρα, η οποία ομολογεί ότι ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή και για τους δύο. Μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση τους, ο Ντέρεκ πέθανε πρώτος και η Μαργαρίτα τον ακολούθησε λίγα εικοσιτετράωρα μετά. Η κόρη τους, Μπάρμπαρα, είναι πεπεισμένη ότι ο πατέρας της μολύνθηκε από κορωνοϊό στη συνάντηση με την σύζυγό του, αλλά δεν μετανιώνει που συναίνεσε στο να ανταμώσουν. «Δεν μπορούσα να του στερήσω τη χαρά να την αποχαιρετίσει» είπε η κόρη του ζευγαριού, που κλαίγοντας δήλωσε: «Δεν θα ξεχάσω την εικόνα τους μέχρι κι εγώ να τους ακολουθήσω»…

Πηγή: Έθνος