Η 5η Υ.ΠΕ. είναι και η μόνη αρμόδια για τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας, αφού ως γνωστόν στη Σκόπελο, σε αντίθεση με τη Σκιάθο, δεν λειτουργεί τομέας ΕΚΑΒ και ως εκ τούτου το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δεν μπορεί να παραχωρήσει ασθενοφόρο, όπως διευκρίνισαν με σαφή τρόπο, τόσο ο αν. υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, σε επικοινωνία τους με τον βουλευτή Μαγνησίας. Ως εκ τούτου, οι ανακοινώσεις που έγιναν για το ζήτημα δεν έχουν καμία πραγματική βάση, τόνισαν οι ίδιοι.

Κατά συνέπεια, στην αυριανή συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για το Κέντρο Υγείας, θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την παραχώρηση μικρού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σκοπέλου, που είναι αναγκαίο, καθώς τα καλντερίμια και οι στενοί δρόμοι δυσκολεύουν τη διακομιδή ασθενών με τα υπάρχοντα ασθενοφόρα.
Τα τέσσερα παλιά ασθενοφόρα έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς πολλά προβλήματα και δεν εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες του νησιού. Κατά συνέπεια το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου είναι αναγκαίο να εξοπλιστεί με ένα μικρό ασθενοφόρο, αν είναι δυνατόν καινούργιο, ώστε να εξυπηρετήσει τους Σκοπελίτες και τους τουρίστες για τα επόμενα χρόνια.