Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει όπως όλα δείχνουν την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τέως βασιλιά, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Προς ώρας όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπως έχει ζητήσει η οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του τέως βασιλιά είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Σε ανακοινωθέν της ιεράς Συνόδου αναφέρεται πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, «η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

 

Όπως ανέφερε η Σοφία Φασουλάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN είναι βέβαιο ότι η τελετή θα γίνει θα γίνει ιδιωτικά χωρίς πολλές επισημότητες, όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη που έγινε το πρωί. Η απόφαση αυτή έχει διαμηνυθεί και στους γιους του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ,  Παύλο και Νικόλαο, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επαφή τις με την κυβέρνηση.

Μάλιστα, είχαν και συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη στην οποία τέθηκαν κάποια από τα αιτήματα της οικογένειας. Οι γιοι του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας ζήτησαν να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους και η σορός του να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Υπήρχαν και άλλα αιτήματα από την πλευρά της οικογένειας ωστόσο από την πλευρά της κυβέρνησης αυτό που είχε επισημανθεί και σήμερα επισφραγίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο είναι πως όλα τα τελετουργικά θα γίνουν ιδιωτικά χωρίς την ανάμιξη του κράτους.