Τον άμεσο εμβολιασμό όλων των οδοντιάτρων κατά του κορωνοϊού, ζητεί με Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η διοίκηση του οποίου εκφράζει πικρία για το γεγονός ότι ο κλάδος βρέθηκε εκτός της πρώτης φάσης του προγράμματος εμβολιασμού που αφορούσε τους Υγειονομικούς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα και προφορικά υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνη, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα, με τα ονόματα των οδοντιάτρων να εμφανίζονται στην πλατφόρμα του προγράμματος εντός της επόμενης εβδομάδας.

Οι οδοντίατροι υποστηρίζουν ότι στήριξαν την οδοντιατρική περίθαλψη σε περιόδους πανδημίας, διακινδυνεύοντας την υγεία τους και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου, μάλιστα, αναγκάστηκαν να απέχουν από τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους λόγω βεβαρημένης κατάστασης υγείας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του προγράμματος εμβολιασμού θεώρησαν ότι δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων, που θα εμβολιαστούν, παρά το γεγονός ότι είναι από τους πρώτους που πιθανόν να έρθουν σε επαφή με τον ιό, με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία των ίδιων αλλά και για την διασπορά του ιού, λόγω του αερολύματος που προκαλείται σε διάφορες οδοντιατρικές εργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται η ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των οδοντιάτρων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα και με την από 8-1-2021 ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Η ανεύρεση των στοιχείων των οδοντιάτρων από το σύστημα είναι εφικτή μέσω του ΗΔΙΚΑ, λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και μέσω του συστήματος της ΑΑΔΕ.

Με την Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Μαραβέγιας αναγνωρίζει ως δίκαιο και επείγον το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και ζητεί από το υπουργείο να ανταποκριθεί άμεσα διορθώνοντας την παράλειψη.