Να επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής εργασίας των θηροφυλάκων, που αποφασίστηκε λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε Αναφορά προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, με αφορμή επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης Τρικάλων όπως κοινοποιήθηκε στην Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, οι εκπρόσωποι των κυνηγών διατυπώνουν την αντίθεσή τους στην απόφαση για αναστολή των εργασιών των θηροφυλάκων, σημειώνοντας ότι το έργο και τα καθήκοντά τους δεν συνδέονται επ΄ουδενί με την ακύρωση ή τον περιορισμό των μέτρων προστασίας κατά του ιού. Απεναντίας, σύμφωνα με τους ίδιους, η αποχή από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα θα τροφοδοτήσει και θα ενισχύσει την ενδόμυχη επιθυμία ορισμένων – μη σύννομων – κυνηγών να λαθροθηρεύσουν, αφού θα είναι αδύνατος ο προληπτικός και κατασταλτικός έλεγχός τους. Για τους παραπάνω λόγους, εκτιμούν ότι το μέτρο της αναστολής είναι αναποτελεσματικό, μη σχετιζόμενο με την αντιμετώπιση της πανδημίας και, γι’ αυτό, θα πρέπει να ανακληθεί.

Με την Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα και η χρησιμότητα του συγκεκριμένου μέτρου, δεδομένης της ανάγκης για την αδιάλειπτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτροπή της λαθροθηρίας.