Το ερωτηματικό της αναβολής είχε αρχίσει να τίθεται από χθες το βράδυ, όταν έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος της παράταξης δεν θα διεκδικούσε την επανεκλογή της.

Σενάριο το οποίο, πάντως, εξαρχής δεν φαινόταν να επιβεβαιώνεται, τόσο από τις πλευρές Ανδρουλάκη, Λοβέρδου και Καστανίδη, όσο και από την ηγεσία.

Όπως ανέφερε στην «Κ» κορυφαίο στέλεχος του ηγετικού πυρήνα, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά και θα τηρηθεί η 5η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία των εκλογών, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει και μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των υπογραφών, που παραμένει η ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει νέα συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), που «τρέχει» τα διαδικαστικά.

Οι ίδιες πηγές, παράλληλα, τόνιζαν κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα τέταρτης υποψηφιότητας, από κάποιο στέλεχος του «προεδρικού» περιβάλλοντος, σημειώνοντας, επιπλέον, πως – εφόσον φυσικά χρειαστεί – η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος θα αναληφθεί, όπως προβλέπεται, από τους δύο εκπροσώπους στη Βουλή, Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.