Δραματικές οι ώρες και για τον επαγγελματία ψαρά που τον βρήκε στα δίχτυα του και δεν ενημέρωσε το λιμενικό. «Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι. Τρόμαξα, πανικοβλήθηκα», είπε ο ίδιος.
Ο 74χρονος ήταν κάτοικος Αγριάς Βόλου, συνταξιούχος τραπεζικός, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, κηδεύεται σήμερα στις 5 το απόγευμα. Ξεκίνησε το Σάββατο για το εξοχικό του σπίτι στην Αργαλαστή, αλλά από το απόγευμα δεν έδινε σημεία ζωής.

Ο Μιλτιάδης Γαϊτανάς παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε το εξοχικό του σπίτι που διατηρούσε στην Αργαλαστή. Οι οικείοι του άρχισαν να ανησυχούν, όταν από το απόγευμα δεν μπορούσαν να τον βρουν. Έτσι ο γιος του μετέβη στην περιοχή ενημερώνοντας παράλληλα το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, εντοπίζοντας το αυτοκίνητό του στην παραλία της Μελανής. Ειδοποιήθηκε επίσης και το Λιμεναρχείο, στέλνοντας άμεσα δύο σκάφη από τη Σκιάθο και τον Βόλο, που έκαναν έρευνες με προβολείς χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Αργότερα στο σημείο κατέπλευσε και ένα περιπολικό με ιδιώτη δύτη, ενώ υπήρχε και περιπολικό του Λιμενικού που έκανε έρευνες από ξηράς, από το οποίο εντοπίστηκε ο άτυχος άνδρας κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος. Έγινε ανάσυρση της σορού του 74χρονου στην ακτή από τον ιδιώτη δύτη, ο οποίος διαπίστωσε πως το πόδι του άτυχου άνδρα είχε πιαστεί σε δίχτυα και γι’ αυτόν τον λόγο δεν κατάφερε να βγει έγκαιρα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 74χρονος δεν είχε σημαδούρα, κάτι που δυσκόλεψε τις έρευνες, ενώ για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που ξεκίνησαν για το σημείο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά πληροφορήθηκαν ότι εντοπίστηκε νεκρός και επέστρεψαν στον Βόλο.

Το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη ενός 52χρονου ψαρά καθώς σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, όταν μάζεψε τα δίχτυα του στη θαλάσσια περιοχή της Ξινόβρυσης εντόπισε τον άτυχο 74χρονο ψαροντουφεκά, ωστόσο, τον ξανάριξε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές.
Μάλιστα στη συνέχεια, ίσως το απόγευμα του Σαββάτου, επέστρεψε και βλέποντας πάλι ότι το πτώμα βρισκόταν ακόμα εκεί έκοψε τα δίχτυα, δίχως να ενημερώσει το Λιμενικό. Ο 52χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έδωσε κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια με προφορική εντολή της εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος.