Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα – “Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε δυνατούς ανέμους” είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στο παρθένο δάσος Δρυμώνα και Κεράμεια του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η φωτιά καίει κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ προς τον Δρυμώνα και η πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση του μοναστηριού για προληπτικούς λόγους.

df.jpg
Εναέρια μέσα επιχειρούν στο πυκνό δάσος του Δρυμώνα στην Εύβοια / foto evima.gr για το ethnos.gr
df2.jpg
Oι καλόγεροι της μονής του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια / foto evima.gr για το ethnos.gr

“Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε δυνατούς ανέμους” είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος βρίσκεται επί τόπου με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές από το Μαντούδι και τις γύρω περιοχές.

“Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να σβήσουμε τη φωτιά πριν νυχτώσει για να μην ξεφύγει ο έλεγχος. Αυτή τη στιγμή (σ.σ. 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας) καίει σε ένα δύσβατο σημείο και την έχουμε οριοθετήσει”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου.

df3.jpg
Ο δήμαρχος Μαντουδίου οδηγεί στους δύσβατους δρόμους τις δυνάμεις της πυροσβεστικής / foto evima.gr για το ethnos.gr

Παρών και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αργύρης Λιάσκος ο οποίος ενημέρωσε τους μοναχούς της μονής του Οσίου Δαυίδ.

Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση από το evima.gr