Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/11) έξω από το εργοστάσιο που έχασε τη ζωή του το 8χρονο κορίτσι στο Κερατσίνι, όταν μέλη της οικογένειας της εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και πέταξαν μάλιστα καφέ σε εργαζόμενο του εργοστασίου και με όχημα έκαναν όπισθεν στην σιδερένια πόρτα και την έβαλαν κάποια εκατοστά προς τα μέσα.

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή η 8χρονη εγκλωβίζεται στην πόρτα

Ο ΑΝΤ1 έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τις τελευταίες στιγμές πριν να συμβεί το μοιραίο.

Οι εικόνες προκαλούν σοκ και θλίψη, ενώ εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες που προκύπτουν από το αδιανόητο αυτό περιστατικό.
Οπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, στις 17:30 ο υπάλληλος πάτησε το κουμπί για να κλείσει η πόρτα του εργοστασίου και κατευθύνθηκε προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ η πόρτα σιγά – σιγά συνεχίζει να κλείνει, το 8χρονο κορίτσι μπήκε τρέχοντας μέσα στο χώρο του εργοστασίου, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Στάθηκε μπροστά στην πόρτα και λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως το παιδί, στις 17:31, αποφασίζει να βγει από τον χώρο του εργοστασίου. Δυστυχώς δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα η πόρτα να εγκλωβίσει το 8χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στις 17:50, ο υπάλληλος περνά μπροστά από την πόρτα, όπου βρίσκεται το εγκλωβισμένο παιδί, κοιτάει αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Στις 17:52 ο υπάλληλος του εργοστασίου περνά ξανά και φαίνεται να διαπιστώνει ότι το παιδί έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στην πόρτα και το τοιχίο. Στη συνέχεια φαίνεται να πηγαίνει να παίρνει το τηλέφωνο και να τηλεφωνεί. Στις 17:54 ένας δεύτερος άντρας φαίνεται να περνάει και να μιλάει στο τηλέφωνο. Ένα λεπτό αργότερα κάποιος ανοίγει τη συρόμενη πόρτα απεγκλωβίζοντας το σώμα του παιδιού όμως μόνο για την επόμενη ώρα.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης διερωτάται «για ποιο λόγο τόση ώρα ενώ είχαν δει ότι υπάρχει κάτι στην πόρτα δεν έκαναν όλες τις διαδικασίες για να δουν τι είναι;».

Οπως φαίνεται στο βίντεο, στις 18:31 ένα φορτηγό μπαίνει στο εργοστάσιο από την πόρτα. Λίγο αργότερα ο οδηγός πηγαίνει στο θυρωρείο και ξανακλείνει την πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ξανά το παιδί. Στη συνέχεια φτάνουν στο εργοστάσιο αστυνομικοί, ενώ λίγο αργότερα καταφτάνει και το ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, για τον τραγικό θάνατο της 8χρονης.

πηγή:lawandorder.gr