Σχεδόν στο 100% η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ  από τα σχολεία της Σκιάθου, με μόνο ένα τμήμα να κάνει μάθημα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και μόνο το 1ο Νηπιαγωγείο να λειτουργεί κανονικά από τα δύο νηπιαγωγεία του νησιού.

Με επίκεντρο την αξιολόγηση πραγματοποιούνται σήμερα πορείες εκπαιδευτικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντιδρούν στην αξιολόγηση και πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία ενώ στις πορείες το Συντονιστικό Οργάνου μαθητών έχει ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος και μαθητές.

Τα κυρίαρχα Αιτήματα είναι :

  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, καθώς και συνολικά του Ν. 4823/21 (Νόμος Κεραμέως).
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, που παρεμποδίζει το δικαίωμά μας στην απεργία.

Η συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο συζητά σήμερα την προσφυγή των σωματείων των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης για την απεργία τους.

Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν υπέρ του υπουργείο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία και μετατράπηκε σε 3ωρη στάση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις στις 12.00 στα προπύλαια. Διαμαρτύρονται – μεταξύ άλλων – για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Α.Μ