Ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Σπίρτζη, αναφορικά με την υποστελέχωση του ΑΤ Σκοπέλου.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η Βουλευτής, μετά από επίσκεψη της στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, διαπιστώθηκε ότι το προσωπικό αποτελείται από  13 άτομα, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο είναι αποσπασμένοι και πρόκειται να γυρίσουν στις οργανικές τους θέσεις στο τέλος του καλοκαιριού. Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα για να λειτουργήσει εύρυθμα, με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει το Αρχηγείο αλλά και το ίδιο το τμήμα, απαιτεί τη συνδρομή τουλάχιστον 25 αστυνομικών υπαλλήλων. Σημειωτέων δε ότι το νησί αριθμεί πληθυσμό 4.960 μόνιμων κατοίκων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται περίπου 30.000 με 35.000 επισκέπτες, καθιστώντας το έργο του τοπικού ΑΤ, ευρύτερο και δυσκολότερο.

Ως εκ τούτου η κα Παπανάτσιου ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επαρκή στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. Σκοπέλου προς όφελος των κατοίκων του νησιού των Βορείων Σποράδων.