Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο Α. Μπασδάνη, τον Αντιπρόεδρο Φ. Σαμαλέκο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Β. Ζαχείλα και κα. Θ. Καμένου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21-12-2020 η αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικοί και επαγγελματικοί κλάδοι και προτάσεις  για την αντιμετώπισή τους.

Η έλλειψη ρευστότητας, η πολύ μικρή πρόσβαση των επιχειρήσεων στο δανεισμό από τις τράπεζες, η ανάγκη δημιουργίας ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2020 για ιδιόκτητους επαγγελματικούς χώρους ήταν ζητήματα μεταξύ άλλων που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Επιπλέον τονίστηκε η ανάγκη προκήρυξης νέου προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων με καλύτερους όρους και μεγαλύτερα ποσά σε σχέση το ΑΝΑΣΑ ώστε να συμμετέχουν περισσότερες επιχειρήσεις και η ανάγκη να μετατραπούν αναδρομικά τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής 1,2 και 3 σε μη επιστρεπτέα κατά 50% .

Από τη πλευρά της η  Βουλευτής τόνισε ότι η  παγκόσμια εμπειρία από τη διαχείριση κρίσεων εως τώρα έχει αποδείξει ότι είναι απαραίτητη η κρατική παρέμβαση για στήριξη των κλάδων που υφίστανται απώλειες ώστε να αποτραπούν οι ολέθριες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, τόνισε δε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα στήριξης της μικρής & μεσαίας επιχειρηματικότητας, αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους που συνεχώς διογκώνεται και εύρεσης εργαλείων στήριξης των επιχειρήσεων όπως ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός, οι μικροπιστώσεις και η αναπτυξιακή τράπεζα και τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Η κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την  πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση και ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να φέρει λύσεις και ανακούφιση από τα προβλήματα. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο  να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν.