Με μια πρόταση – «καταπέλτη», που έκανε τους γονείς της Αμαλίας όπως και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που βρίσκονταν στο ακροατήριο να ξεσπάσουν σε λυγμούς, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ζήτησε σήμερα την ενοχή του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας του. Αγορεύοντας στη δίκη ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος βίαζε την κοπέλα, ενώ γνώριζε ότι ήταν μόλις 11 ετών.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, η κοπέλα, μη μπορώντας να ανεχθεί άλλο τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, βρήκε τη δύναμη, 14 ετών, να τα πει στους γονείς της, οι οποίοι και πήγαν στην αστυνομία χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεση. Ίσως, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, να φοβήθηκαν για την ψυχολογία τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα «ύστερα από επτά χρόνια και ενώ η καταγγέλλουσα είχε ενηλικιωθεί, βρήκε τη δύναμη με αφορμή τις αποκαλύψεις μιας άλλη αθλήτριας να καταγγείλει στις αρχές τα όσα βίωνε από τα 10 έως τα 14 της. Και η υπόθεση να πάρει τη πορεία που γνωρίζουμε σήμερα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, όλα αυτά τα χρόνια η νεαρή κοπέλα δεν αντιδρούσε της ασκήθηκε σωματική βία στο ξενοδοχείο. «Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας, που την έκανε να νιώθε πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Ο κατηγορούμενος της έλεγε ότι δεν θα την πιστέψει κανείς, ότι είναι χρησιμοποιημένη, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, ότι τους γονείς της, ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος», τόνισε ο εισαγγελέας για να αναπτύξει στη συνέχεια την πρότασή του επί της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαστραντωνάκης στην πρότασή του ανέφερε: «Τον Σεπτέμβριο του 2009 η καταγγέλλουσα πήγαινε στην 5η Δημοτικού. Ήταν λίγο άπειρη, είχε παραπανίσια κιλά και είναι τότε ένα παιδί μαζεμένο και συνεσταλμένο. Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» έθεσε σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο, καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένειά της. Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»».

Ακολούθως, ο εισαγγελέας μίλησε για το ταξίδι στο Γαλαξίδι, εκεί όπου κατά την κατηγορία, ο 39χρονος βίασε πρώτη φορά την ανήλικη αθλήτρια του. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ η ομάδα βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι, προτελευταία ημέρα των αγώνων, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα, την τράβηξε και της έδωσε φιλί στο στόμα, προκειμένου να ικανοποιήσει έτσι γενετήσια επιθυμία του. Η Αμαλία ήταν τότε πέμπτη Δημοτικού, 11 ετών. Η κοπέλα ένιωσε συναίσθημα άγχους. Το ίδιο βράδυ εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την Αμαλία να ανοίξει το στόμα της και να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της Η κοπέλα αντιστάθηκε και άρχισε να κουνιέται προς τα κάτω. Ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός. Μετά την επιστροφή από το Γαλαξίδι δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Συνέχισε να συναναστρέφεται την Αμαλία και την οικογένειά της. Από τότε μέχρι και το 2011 έλαβαν χώρα γενετήσιες πράξεις, θωπείες (…). Και όλα αυτά ενώ αντιλαμβάνονταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του καθώς γνώριζε την ηλικία της κοπέλας, και είχε σχέσεις με τους γονείς της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια, όταν οι άλλοι αθλητές έπεφταν στη θάλασσα».

Ο κ. Μαστραντωνάκης μίλησε και για το δεύτερο ταξίδι της ομάδας στο Γαλαξίδι το 2011, όπου βρίσκονταν και ο πατέρας της κοπέλας μαζί της. Στην πρότασή του επισήμανε: «Ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμη περισσότερο το σχέδιο του μπήκε στο δωμάτιο της Αμαλίας, με την βία, την κατέβασε κάτω και την πήγε στο αυτοκίνητό του. Ανέβηκε πάνω της, κατέβασε τα ρούχα της, και το παντελόνι του και χωρίς τη συναίνεση της ήρθε μαζί της σε συνουσία. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη επαφή. Την ίδια χρονική περίοδο στο ίδιο ξενοδοχείο παρουσία του πατέρα, έλαβε χώρα και δεύτερο περιστατικό. Ενώ ο πατέρας κοιμόταν στο δωμάτιο, πήρε την κοπέλα, χωρίς τη θέληση της, και μπήκαν στο μπάνιο. Και πάλι χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας ήλθε σε συνουσία μαζί της. Αυτό γίνονταν όλο το 2011 έως και το Φθινόπωρο του 2013, οπότε και αποχώρησε από τον όμιλο του Ωρωπού. Αυτό γίνονταν και όταν η καταγγέλλουσα άλλαξε προπονητή. Η τελευταία φορά που έλαβε χώρα γενετήσια πράξη, χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας έλαβε λίγο πριν απολυθεί από τον όμιλο, στο λιμάνι του Ωρωπού. Η καταγγέλλουσας περίμενε το φίλο της, την άρπαξε, την πήγε στα αποδυτήρια και χωρίς να πτοείται από τα κλάματα της 14χρονης τότε κοπέλας, ανέβηκε πάνω της και έπραξε ότι έπραττε και τις προηγούμενες φορές».

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων και εντός της ημέρας αναμένεται και η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ:thestandard.gr