Οι Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους με την επωνυμία «Ίκαρος» και έτσι η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με 88.1667 βαθμούς.

Οι Κινέζες πήραν το χρυσό μετάλλιο με 96,7000 βαθμούς, η Ουκρανία το ασημένιο με 95,000 β. και  η Ιαπωνία το χάλκινο με 93,1333 β.

Σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται στον τελευταίο τελικό του προγράμματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Παγκοσμίου, που είναι το Highlight.

Την Κυριακή στις 9:30 το πρωί η ελληνική αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης επιστρέφει στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα δύο ιστορικά χάλκινα μετάλλια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και τις υπόλοιπες πολύ καλές θέσεις στις αποσκευές της.

Όγδοος ο Γκολομέεβ στην κολύμβηση

Στον μεγάλο τελικό των 50μ. ελεύθερο αγωνίστηκε για την Ελλάδα ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, που κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 21.89. Νίκησε με 21.32 ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ, δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Μάικλ Άντριου με 21.41 και τρίτος ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ 21.57.

«Ο μεγάλος μου στόχος είναι το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη», είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γκολομέεβ και εξήγησε πως «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από το Παγκόσμιο καθώς κατάφερα για τέταρτη στη σειρά διοργάνωση να είμαι στον τελικό. Είδατε ότι έμειναν εκτός μεγάλα ονόματα. Δεν κατάφερα να ακολουθήσω στα τελευταία μέτρα όπως κάνω συνήθως. Δεν βγήκε εκεί όπως το ήθελα. Μου έλειπαν σίγουρα προπόνηση και αγώνες, αλλά και πάλι ήμουν στον τελικό, εκεί που όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τώρα θα έχω το χρόνο να ετοιμαστώ για τη Ρώμη που όπως είπα, στόχος είναι το βάθρο».