Καμία σαφή χρονικά δέσμευση για την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου- νήσων Βόρειων Σποράδων με flying dolphin δεν έδωσε η κυβέρνηση ΝΔ σε απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχαμε καταθέσει με τον τομεάρχη Ναυτιλίας- Νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Το Υπ. Ναυτιλίας& Νησιωτικής Πολιτικής(Υ.ΝΑ.Ν.Π.) αναφέρει ότι προέβη στην επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου- Β. Σποράδων με την εκτέλεση ενός δρομολογίου συμβατικού πλοίου για το προηγούμενο διάστημα, ενώ για το μέλλον έχουν δεσμευθεί χρήματα για την επιδότηση των ελεύθερων ακτοπλοϊκών γραμμών της χώρας, χωρίς να αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο ως προς την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στις Β. Σποράδες.

Δυστυχώς, όπως αντιλαμβανόμαστε το Υ.ΝΑ.Ν.Π. αδυνατεί να αντιληφθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις τοπικές κοινωνίες με την έλλειψη των ταχύπλοων και τη μη δυνατότητα αυθημερόν μετάβασης και επιστροφής προς τη πόλη του Βόλου. Πρόβλημα που όπως έχουμε τονίσει προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία των νησιωτών στην εξυπηρέτησή τους από υπηρεσίες και δομές που εδράζονται στο Βόλο, επιπρόσθετη αποχή τους από οικογενειακές υποχρεώσεις και την εργασία τους και επιβαρύνει με επιπλέον δαπάνες τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να εθελοτυφλεί στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και μήνες στις Βόρειες Σποράδες και να δώσει άμεσα λύσεις.