Μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένεται να υπάρξει αποσυμπίεση και εξασθένηση  της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και τις επιστημονικές εκτιμήσεις που υπάρχουν, τόνισε σε συνέντευξή του, στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης.

 

«Προς το παρόν το πανδημικό κύμα από την μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται στις ουρές έξω από τα νοσοκομεία», επεσήμανε ο κ. Γουργουλιάνης, υπογραμμίζοντας ότι «μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα, για τα δεδομένα που δημιουργούνται στην χώρα».

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής πνευμονολογίας ανέφερε, ότι «δόθηκε λάθος μήνυμα για τον εμβολιασμό, αφού πολλοί θεώρησαν ότι κάνουν τεστ και δεν εμβολιάζονται», ενώ όπως ο ίδιος υποστήριξε «άλλο είναι ο εμβολιασμός για να αποφευχθούν οι θάνατοι και η βαριά νόσηση και άλλο η διενέργεια τεστ, που γίνεται για ενημέρωση και κυρίως για την μη  μετάδοση του ιού».

Ο κ. Γουργουλιάνης έκανε λόγο για «υπερπροβολή των σπάνιων περιπτώσεων νέων ανθρώπων που ασθενούν βαριά ή ταλαιπωρούνται», ενώ στάθηκε στην ανάγκη να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και να εμβολιασθούν οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Πηγή:ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης, ertnews.gr