Μπορεί σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας να καταγράφονται χαμηλά ποσοστά ενδιαφέροντος του υγειονομικού προσωπικό αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, όπως κατέδειξαν ρεπορτάζ και δημοσιεύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως στο Νοσοκομείο Βόλου φαίνεται πως πολλοί είναι εκείνοι που θα εμβολιαστούν, καθώς μέχρι στιγμής σχεδόν το 70% του προσωπικού του Αχιλλοπούλειου δήλωσε συμμετοχή στον εμβολιασμό, που θα ξεκινήσει κοντά στα Θεοφάνεια.
Σε λίγες ημέρες, ένας νέος χρόνος έρχεται και μαζί με αυτόν, έρχεται και το εμβόλιο του κορωνοϊού με την επιστήμη να έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας του, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί το «όπλο» για να σταματήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Στα εξωτερικά ιατρεία, θα στηθεί το εμβολιαστικό κέντρο»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το εμβόλιο, ενώ ήδη το Νοσοκομείο Βόλου έχει καταρτίσει σχέδιο εμβολιασμών, έχοντας βρει κατάλληλο χώρο στα εξωτερικά ιατρεία, όπου θα στηθεί το εμβολιαστικό κέντρο.
Μιλώντας για το ενδιαφέρον των υγειονομικών του Νοσοκομείου Βόλου να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ηλίας Καραμέτος επεσήμανε πως περίπου το 70% του προσωπικού έχει δηλώσει τη συμμετοχή του στον εμβολιασμό.
«Περιμένουμε την προμήθεια των εμβολίων. Εδώ, στο Νοσοκομείο έχει οργανωθεί κι έχει γίνει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του προσωπικού, εφόσον έχει γίνει εμβολιαστικό Κέντρο των υγειονομικών το Αχιλλοπούλειο. Θεωρούμε πως ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές, κοντά στα Θεοφάνεια. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του προσωπικού αγγίζει το 70% θα δούμε όμως και επιμέρους τις κατηγορίες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊτρικό προσωπικό και θεωρούμε ότι θα είναι ένα μέτρο , ένα «όπλο» για την προστασία μας. Από την πλευρά μου προσκαλώ όλους τους συμπολίτες και όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στον εμβολιασμό», επεσήμανε ο κ. Καραμέτος.

Παρακολούθηση των εμβολιασθέντων

Όπως έκανε γνωστό ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας ήδη στο Νοσοκομείο Βόλου έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο του Εμβολιαστικού Κέντρου κι έχει οριστεί ο χώρος σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δηλαδή να διαθέτει προθάλαμο, αίθουσα αναμονής, ιατρεία.
Ο επιλέξιμος χώρος είναι αυτός που στεγάζονταν παλιά το παιδιατρικό ιατρείο στα εξωτερικά ιατρεία και ήδη έχει πραγματοποιηθεί και μία μίνι προσομοίωση για τη διαδικασία του εμβολιασμού, με το προσωπικό να δηλώνει έτοιμο για ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο στο εμβολιαστικό Κέντρο θα υπάρχουν νοσηλεύτριες- επισκέπτριες υγείας, που είναι η κατεξοχήν ειδικότητα για τους εμβολιασμούς και έχει ανατεθεί σε μια ομάδα γιατρών η παραμονή τους στο κέντρο στο ωράριο των εμβολιασμών οι οποίοι έπειτα να αναλάβουν και την παρακολούθηση των εμβολιασθέντων.

Δοκιμασμένο το εμβόλιο- Πως λειτουργεί

Απευθυνόμενος σε δύσπιστους για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κ. Καραμέτος ξεκαθάρισε πως το εμβόλιο είναι δοκιμασμένο, όπως όλα τα εμβόλια που πριν βγουν στην κυκλοφορία, περνούν από αυστηρούς ελέγχους.
Για το εν λόγω εμβόλιο εξήγησε πως ανήκει στην κατηγορία των mRNA εμβολίων και είναι ασφαλές. Το εμβόλιο προκαλεί άμεση αντίδραση του οργανισμού στο RNA του ιού και δημιουργεί αντισώματα, έτσι ώστε όταν ο ιός μπει στον οργανισμό, αυτός να τον αναγνωρίσει και να τον πολεμήσει.
Ο ίδιος τέλος θέλησε να στείλει και τις ευχές του σε όλους τους συμπολίτες για τις εορτές λέγοντας χαρακτηριστικά «θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και υγεία στους συμπολίτες, στο ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Μέσα σ’ αυτό τον χρόνο καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την υγεία . Εύχομαι να περάσουμε ήσυχα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, γιατί με αυτά θα προοφυλαχθούμε, τις ημέρες των γιορτών, φροντίζοντας τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

www.magnesianews.gr