Η Ζέττα Μακρή στην πανελλαδική δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής του Δήμου Τρικκαίων.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή πραγματοποίησε, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Δήμου Ορεστιάδας, όπου παρουσιάστηκε η δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου, ο Κοσμήτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ορεστιάδας,  η Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Ορεστιάδας, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων,  εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για ένα ταξίδι στον κόσμο της Ρομποτικής, της Έρευνας, της Καινοτομίας, του Μέλλοντος, που υλοποιείται μέσα από την προμήθεια 1821 δημόσιων σχολείων με 8.613 κιτ ρομποτικής, την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακοί μαθητικοί διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής και η ενέργεια θα κορυφωθεί μέσα από έναν διαγωνισμό πανελλήνιας εμβέλειας.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της: «1821 – 2021: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια εξαιρετική αφορμή για σκέψη, μελέτη, επεξεργασία, προβληματισμό, εμβάθυνση, γνώση.

Με διεθνείς κώδικες επικοινωνίας και σύγχρονο προσανατολισμό, ακριβώς όπως έμπρακτα αποδεικνύετε μέσα από τη δράση, που σήμερα μας συστήνετε.

Κάθε καινούργια ιδέα ανοίγει ακόμα ένα πεδίο δραστηριότητας, εξερεύνησης, κατάκτησης.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην επιδίωξή του για ένα αναβαθμισμένο σχολείο, ένα σχολείο με νέα φιλοσοφία και όραμα, το σχολείο των δεξιοτήτων, έχει συνοδοιπόρους του φορείς, που με τις δικές τους προτάσεις ενισχύουν και επιβεβαιώνουν την πολλαπλή στόχευσή του.

Η Παιδεία, μέσα από την Έρευνα και την Καινοτομία, είναι η διαδρομή που θα οδηγήσει τα παιδιά μας στην ανακάλυψη των βαθύτερων χαρακτηριστικών τους, κλίσεων, ταλέντων, στην προώθηση της ερευνητικής σκέψης, στην εξοικείωση των μαθητών με ερευνητικά ερωτήματα και μεθόδους, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των εκπαιδευτικών μονάδων, μέσω αντίστοιχων ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης και της επίσκεψής μας στην Ορεστιάδα, επιτρέψτε μου να εγκαινιάσουμε τις συμμετοχές των σχολείων με την ανακοίνωση των 24 σχολικών μονάδων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δήμος Αλεξανδρούπολης: 12 σχολικές μονάδες, Διδυμοτείχου: 3 σχολικές μονάδες, Ορεστιάδας: 6 σχολικές μονάδες, Σαμοθράκης: 1 σχολική μονάδα, Σουφλίου: 2 σχολικές μονάδες».

Η παρουσίαση της δράσης περιελάμβανε την παράδοση του εξοπλισμού ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και την ενδεικτική συναρμολόγηση από τους μαθητές.