Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια με βασικό θέμα «Το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030», που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση, εκτός από την Υφυπουργό Παιδείας, συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο  Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς.

Η κ. Μακρή δήλωσε σχετικά : «Tο Yπουργείο  Παιδείας, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στην εκπαίδευση μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.

Ο θεματικός κύκλος «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην – Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας», με την υποενότητα της Οδικής Ασφάλειας και με μέσο την βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, καλλιεργεί δεξιότητες κυκλοφοριακής συνείδησης και ασφαλούς μετακίνησης.

Μέσα από την πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν και να αξιοποιήσουν προγράμματα, εγχειρίδια και οδηγούς για μια ολιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη υγιούς οδικής συμπεριφοράς, που αρχίζει από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια, εδραιώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς ως αντικείμενο διά βίου μάθησης.

Προάγουμε τα σωστά συμπεριφορικά πρότυπα και στοχεύουμε στη δημιουργία μιας φιλοσοφίας κοινωνικής ενσυναίσθησης με επίκεντρο την οδική ασφάλεια.

Η εξοικείωση  των μαθητών με την έννοια και την αξία της  κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από την εκπαίδευση, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ευοίωνη προοπτική για την ανάπτυξη μιας κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο».