Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιου-Αθανάσιου Κ. Δημόπουλου και παραβρέθηκε στην τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Α΄, ως  αναγνώριση της τριακονταετούς διακονίας Του ως Οικουμενικού Πατριάρχου.

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε την τελετή με την παρουσία της.

Στην προσφώνησή του, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακήρυξε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Επίτιμο Διδάκτορα όλων των Σχολών και των Τμημάτων του, ο Μόνος που έχει λάβει αυτή τη διάκριση από το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Η παρουσίαση του τιμητικού τόμου πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη, ενώ η επίδοση του τιμητικού τόμου και της τιμητικής πλακέτας στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Α΄ από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Υφυπουργός Παιδείας παρακολούθησε με τον προσήκοντα σεβασμό την Ομιλία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α΄ που είχε τίτλο «Θεολογία Διαλεγόμενη» και ένωσε τις εγκάρδιες ευχές της με αυτές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.