Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή υποδέχτηκε στο γραφείο της, στο Υπουργείο Παιδείας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο, την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Ο κ. Ιγνάτιος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισκέφθηκε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και παρέδωσε στην Υφυπουργό κ.Μακρή την πλήρη σειρά των Πρακτικών των  Συνεδρίων, τα οποία διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η κ. Μακρή καλωσόρισε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στον εορτασμό της επετείου της Παλιγγενεσίας.

«Με συγκινεί και με τιμά το δώρο σας, γιατί ως πολύτιμο δώρο το νιώθω. Το εκτιμώ βαθιά και, σας παρακαλώ, να μεταφέρετε στον Μακαριωτάτο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τις ειλικρινείς και ταπεινές μου ευχαριστίες. Η επιστημοσύνη και η εμπεριστατωμένη γνώση και έρευνα αναδεικνύουν το σημαντικό έργο σας σε απαύγασμα πολιτισμού, πίστεως και Ελληνισμού».

Η Υφυπουργός Παιδείας και ο κ. Ιγνάτιος συζήτησαν, επίσης, για τη συνέχιση και ενδυνάμωση της, ήδη, αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων με την Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή τη διοργάνωση τριών μαθητικών διαγωνισμών, όπου μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν βίντεο διαρκείας 6 λεπτών επιλέγοντας μία προσωπικότητα που έδρασε πριν, κατά ή μετά  την Επανάσταση του 1821.