Μια ιδιαίτερη πρόσκληση αποδέχτηκε, με μεγάλη χαρά, η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή και συμμετείχε σε εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ, στην παραλία του Βόλου, για να στηρίξει τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Μαζί με την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, που αγκάλιασε την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία, η κα Μακρή, αναγνωρίζοντας και τιμώντας το έργο και την προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ και του παραρτήματος Βόλου, που μετρά 21 χρόνια λειτουργίας και είναι το μοναδικό στην Κεντρική Ελλάδα και στη Θεσσαλία, περπάτησε «Βήματα Ζωής για τα Γενναία Παιδιά» σε μια διαδρομή μέσα από δράσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικά δρώμενα, κατασκευές, αθλητικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις, που είχε ετοιμάσει η Διοίκηση του Παραρτήματος Βόλου της ΕΛΕΠΑΠ.

Η Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για την ειδική αγωγή, με μεγάλη ευαισθησία και επίγνωση της σπουδαιότητας μιας τέτοιας εκδήλωσης, τόνισε την ανάγκη για διαρκή ενημέρωση και κινητοποίηση για την διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες ποιοτικής συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα.

“Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνει τα τελευταία χρόνια συστηματικά μέτρα υποστήριξης και ενδυνάμωσης για την πλήρη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό αγαθό, την αξιοποίηση και ενδυνάμωση των υπαρχόντων μηχανισμών και υπηρεσιών, την προώθηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και στην εξάλειψη των διακρίσεων, μέσα από την ανάληψη δράσης για τη διασφάλιση και την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών σύμφωνα με το βέλτιστο συμφέρον τους.

Στηρίζουμε τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, μαθαίνουμε από το παράδειγμα τους και δυναμώνουμε με τη δύναμή τους. Υποστηρίζουμε την ΕΛΕΠΑΠ, το τοπικό παράρτημα, το ανθρώπινο δυναμικό, τα παιδιά και τις οικογένειές τους και συγχαίρουμε την ΕΛΕΠΑΠ για την εκπαιδευτική, κοινωνική, ψυχολογική, επιστημονική, ανθρώπινη προσέγγιση και δράση”.

Η Ζέττα Μακρή έλαβε μέρος στις ψυχαγωγικες δράσεις, πέρασε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και ευχαρίστησε για την προσφορά τους τον προέδρο της ΕΛΕΠΑΠ Χάρη Σιούρα και την αντιπρόεδρο Ίλια Παπαγεωργίου και για την παρουσία και τα μηνύματά τους την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή, τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και περιφερειακό σύμβουλο Ευθύμη Ρεντζιά, την ψυχολόγο και συγγραφέα Τένια Μακρή, τις εθελόντριες και τους εθελοντές.