Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, συμμεριζόμενη την αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για την επιβίωσή τους, μετά και την επιβεβλημένη εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος πανδημίας, επανήλθε, για μία ακόμη φορά, διά της κοινοβουλευτικής οδού, στις 15 Δεκεμβρίου, για την προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, προς τους αρμόδιους υπουργούς οικονομικών και επενδύσεων και ανάπτυξης, προκειμένου να στηριχθεί, έμπρακτα, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, με ψήφισμά του, επισημαίνει ότι η πρακτική click away, που ακολουθείται, ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και διευκολύνει την εφαρμογή τακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού, που καταστρατηγούν την ισοτιμία και την ισονομία μεταξύ των κλάδων του λιανικού εμπορίου. Παράλληλα, ζητεί, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση της άρσης της αναστολής λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου με σειρά μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου, το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την άμεση αναστολή όλων των δόσεων επιχειρηματικών δανείων και την ρύθμιση του μεγάλου όγκου επιταγών, που έχουν εκδοθεί με την προσδοκία του εορταστικού τζίρου, την επιδότηση ενοικίων επαγγελματικής στέγης ποσοστού 70%, ώστε να μην μετακυλήσει το κόστος στους ιδιοκτήτες ακινήτων, την μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την απαλλαγή φορολόγησης βάσει τεκμηρίων, την δημιουργία προγράμματος εγγυοδοσίας για λήψη δανείων από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο καθώς και την μέριμνα για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς τις ΔΕΚΟ.

Η κ. Μακρή κατανοεί τις συνεχείς και σκληρές προσπάθειες, που καταβάλλει ο συγκεκριμένος κλάδος, εδώ και μία δεκαετία, λόγω της οικονομικής κρίσης, για την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και για την επιβίωσή του, όπως, επίσης, και για την συνεισφορά του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον περιορισμό της πανδημίας, με υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, παρά τις δυσμενείς οικονομικές επιβαρύνσεις. Δηλώνει, δε, βεβαία ότι η πολιτεία θα ενσκήψει με ευαισθησία, σεβασμό και μέριμνα για την ουσιαστική υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.