Της Λεμονιάς Βασβάνη,

Ενισχυμένη ήταν η τουριστική κίνηση στη Σκιάθο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με αφορμή την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σποράδων. Εν τω μεταξύ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αναμένονται ανακοινώσεις για δρομολόγια και με άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη από το νησί. 

Το νέο δρομολόγιο «σίγουρα βοήθησε πολύ την τουριστική κίνηση από ένα αγαπημένο κοινό, το κοινό της Θεσσαλονίκης που μας είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

Πρόσθεσε πως «το τριήμερο περίπου 1.500 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν το νησί. Ελπίζω να πέρασαν καλά και να τους ξαναδούμε. Οι διακοπές πλέον δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη». Αναφερόμενος στο κομμάτι της ασφάλειας είπε πως η Σκιάθος «είναι 95% εμβολιασμένη, υπάρχει υγειονομική οχύρωση με μοριακό αναλυτή στο κέντρο υγείας με κινητή μονάδα υγείας που κάνει συνέχεια τεστ, με κάψουλα αρνητικής πίεσης, με ομάδα στρατιωτικών που κάνει συνεχώς ελέγχους σε επιχειρήσεις και φορείς του δήμου για να ελέγχουμε την υγειονομική επιχείρηση». Ο δήμαρχος μίλησε για τις ομορφιές του τόπου λέγοντας πως «η Σκιάθος είναι διεθνώς γνωστή για την μνημειακή ακτογραμμή της, το 2019 είχε ανακοινωθεί το νησί με τις περισσότερες παραλίες στον κόσμο, έχει ένα δίκτυο μονοπατιών που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, έχει τοπική γαστρονομία, έχει να διασκεδάσει κανείς, να διαλέξει καταλύματα από πέντε αστέρων μέχρι όσο αντέξει η τσέπη του. Είναι ένα νησί που είναι η χαρά του επισκέπτη και του παραθεριστή. Οι ξενοδόχοι ξέρω ότι θα κάνουν και φέτος όπως και πέρυσι- καλές τιμές. Πέρυσι μας τίμησαν πολύ οι Έλληνες και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμάς μιας και η οικονομίας στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό. Ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και φέτος. Εμείς θα φορέσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο και θα έχουμε καλή διάθεση».

skiathos-ploio1.jpg
skiathos.jpg

Ο κ. Τζούμας ευχαρίστησε  από καρδιάς τον κ. Ζέρβα για την συνεργασία τους και πρόσθεσε πως θα υπάρχει και συνέχεια σε έργα στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

«Κάναμε γόνιμες  συζητήσεις με το δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα για το πώς  θα ενωθούν δυνάμεις καθώς και ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι για περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της συνεργασίας» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Μαρία Καραγιάννη. Όπως είπε θα ανακοινωθούν περισσότερα σε δύο με  τρεις περίπου μήνες για τα σχέδια των δύο δήμων. Εξάλλου πρόσθεσε πως έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με αγορές του εξωτερικού. Αναφερόμενη στον δήμαρχο Σκιάθου είπε πως είναι αεικίνητος και συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό σημειώνοντας πως αυτοί οι δύο τομείς θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Σε ερώτηση για την πορεία της νέας γραμμής, με δεδομένο πως το 2018 η σύνδεση με την πόλη μας δεν μακροημέρευσε για οικονομικούς λόγους, τόνισε πως «το πλοίο που κάνει τώρα το δρομολόγιο είναι πιο καινούργιο , το ταξίδι άνετο και οικονομικό» και εκτίμησε πως θα «είναι επιτυχημένη αυτή τη φορά και θα αποτελέσει τον προπομπό για να γίνει πραγματικότητα η δέσμευση του κυρίου Πλακιωτάκη για δωδεκάμηνη σύνδεση με όλα τα νησιά του Αιγαίου».