‘’Η Σκόπελος με τα μάτια του Παπαδιαμάντη’’ είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου του Σκιαθίτη συγγραφέα και μόνιμου συνεργάτη του skiathoslife, Γιώργου Σανιδά, το οποίο προσέφερε με χαρά στη ‘’γείτονα νήσο’’ και ο Δήμος Σκοπέλου προχώρησε στην έκδοσή του.

Το βιβλίο προλογίζει ο Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης και αφιερώνεται στους ‘’πνευματικούς φάρους Σκιάθου και Σκοπέλου: Δρα Ιωάννη Φραγκούλα και π. Κων/νο Καλλιανό’’ που πρώτοι ασχολήθηκαν με το θέμα του.

Ο συγγραφέας, αφού τεκμηριώνει την πολύπλευρη σχέση του μέγιστου των Ελλήνων λογοτεχνών και με τη Σκόπελο, διεισδύει στα άδυτα της γραφής του αριστουργηματικού διηγήματος ‘’Η Νοσταλγός’’ με τη Σκοπελίτισσα ηρωίδα τη Λιαλιώ και μάλιστα, το παραθέτει αυτούσιο στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Το skiathoslife συγχαίρει τον ακάματο συνεργάτη του Γιώργο Σανιδά και γι’ αυτή την ευγενική προσφορά του και φυσικά το Δήμο Σκοπέλου για τα άμεσα αντανακλαστικά του.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αν μη τι άλλο, αναδεικνύουν τους άρρηκτους δεσμούς των Σποράδων στη αέναη κοινή τους πορεία ανά τους αιώνες…

Ευχόμαστε ολόψυχα καλοτάξιδο….

Νίκος Τζούμας