Ο Τόμεκ Γιοβάνης ή Tomek, είναι Έλληνας δημιουργός κόμικς, εικονογράφος και animator. Γεννήθηκε στη Jelenia Góra της Πολωνίας, από Έλληνα πατέρα και Πολωνή μητέρα και ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 80.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του comics άλμπουμ «Ωχ Θεέ Μου!!!», της σειράς comics «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine «HeHe!». Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα «…και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα» της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το «Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου» της Σοφίας Νέμα (Εκδόσεις Πατάκη). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

Ο Τόμεκ έζησε  δυόμισι ολόκληρα χρόνια στη Σκιάθο και ήταν φυσικό να την αγαπήσει (ιδίως τη χειμωνιάτικη όπως εξομολογήθηκε στο περιοδικό Athens Voice* και να τη συμπεριλάβει στην εξαιρετική δουλειά του * τεύχος 577, 7-7-2016 )