Ο Ναός της Αγίας Άννης αποτελεί παρεκκλήσιο της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων και βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Ναυαρίνου (Είσοδος επί της οδού Ναυπλίου). Εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο τον Ιούνιο του 2016, και φέτος αριθμεί πέντε έτη λειτουργίας του. Λειτουργεί κάθε Κυριακή και τις μεγάλες Εορτές.

Μια οικογένεια η οποία ευλαβείται πολύ την Παναγία την Εικονίστρια και επισκέπτεται το νησί Της, εκπλήρωσε τον διακαή της πόθο, να αφιερώσει ένα αντίγραφο της Παναγίας μας στον Ναό της Αγίας Άννης, ώστε να τιμάται και στον Βόλο η πολιούχος μας και στην όμορη Ιερά Μητρόπολη.

Το αντίγραφο ιστόρησε ο Σκιαθίτης Εικονογράφος-Καθ. Βυζ. Μουσικής και Υπ. Διδ. Θεολογίας Κωνσταντίνος Κουτούμπας. Είναι ζωγραφισμένη στις φυσικές της διαστάσεις,  σε φυσικό ξύλο, με την τεχνική της αυγοτέμπερας. Για την αποτύπωση της επίχρυσης σκαλιστής θήκης και του διάλιθου χρυσωμένου πουκαμισιού που φέρει η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα χρησιμοποιήθηκαν φύλλα χρυσού στα οποία έγινε εγχάρακτο το σκάλισμα, με προσθήκη λίθων και επιχρωματισμών όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Την Μεγάλη Δευτέρα, μετά το πέρας της Ακολουθίας του Νυμφίου, ο  εφημέριος ενθρόνισε το Αντίγραφο της Παναγίας της Εικονίστριας στο Προσκυνητάρι της.

Φέτος θα εορταστεί για πρώτη φορά η Εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Εικονίστριας, από τον Ιερό Ναό Αγίας Άννης. Ως γνωστόν η Εύρεση της Εικονίστριας εορτάζεται στην Σκιάθο την πρώτη Κυριακή μετά την 1η  Ιουλίου, ως κινητή εορτή (Την εορτή αυτή καθιέρωσαν ο μακαριστός παπά-Γιώργης Ρήγας και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, το 1924, σαν δεύτερη εορτή της Ι. Εικόνος, ώστε να συμμετέχουν και οι παλιννοστούντες Σκιαθίτες ναυτικοί). Ο Ναός των Αγίων Αναργύρων θα ανακοινώσει πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο στις 4 Ιουλίου θα λάβει χώρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, εις τιμήν της Θεομήτορος.

Όσοι Σκιαθίτες ζουν στον Βόλο ή επισκέπτονται την πόλη, μπορούν να προσκυνήσουν και το αντίγραφο της Παναγίας μας.

Κωνσταντίνος Κουτούμπας