Στο Συνήγορο του Πολίτη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον ξυλοδαρμό του νεαρού Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στις 14 Ιουνίου του 2020. «Υπάρχει μία ΕΔΕ της οποίας αναμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μάγγου κ. Καπάτος, ενώ ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, έκανε  σήμερα λόγο για εμπαιγμό.
Σήμερα η οικογένεια βρέθηκε ξανά στα δικαστήρια του Βόλου στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των καταθέσεων των αυτόπτων μαρτύρων, μετά από μήνυση που υπέβαλλε η ίδια στους αστυνομικούς.

“Παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοΐδη, ότι θα γίνει ΕΔΕ και θα μας κοινοποιηθούν τ’ αποτελέσματα, πέρασε πάνω από χρόνος και ακόμα δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Υποβάλαμε λοιπόν μήνυση στις 16 Ιουνίου του 2021 και ήδη βρισκόμαστε στην κατάθεση αυτόπτων μαρτύρων”, είπε ο πατέρας και σημείωσε πως η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε αλλά βρίσκεται στον Συνήγορο χωρίς να τους ενημερώνει κανείς για το αποτέλεσμα.
Ο ίδιος τόνισε πως έχουν κατατεθεί όλα τα ντοκουμέντα του ξυλοδαρμού, και υπάρχουν 18 μάρτυρες. Καταφέρθηκε εναντίον των αστυνομικών λέγοντας πως το παιδί του θα ζούσε ένα οι αστυνομικοί συμπεριφέρονταν έντιμα , ενώ τους κατηγορεί ότι είναι οι ίδιοι που τον οδήγησαν στο θάνατο.

πηγή: gegonota.news