Η νέα γενιά δημοσιογράφων στη Σκιάθο | τριήμερη επίσκεψη του Ομίλου Δημοσιογραφίας 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου

Tην επίσκεψη στο νησί της Σκιάθου οργάνωσε το Skiathoslife.gr

Σε μια ιδιαίτερα όμορφη νεανική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Skiathoslife.gr για τους 17 μαθητές και τους τρεις εκπαιδευτικούς (συνοδούς τους) από τον Όμιλο Δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

Τιμητική και σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου και προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κας Ματούλας Παπαδούλια που ανέλυσε και απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών σχετικά με τον θεσμικό της ρόλο αλλά και σε ερωτήματα των αρμοδιοτήτων της έως και κατά πόσο έχει επηρρεαστεί η προσωπική της ζωή από τις αυξανόμενες υποχρεώσεις

Tην εκδήλωση καλωσόρισε η Υπεύθυνη του Εμπορικού Τμήματος & Δημοσίων Σχέσεων κα Αλεξάνδρα Μπανάϊ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Skiathoslife.gr προς την σχολική κοινότητα για αυτό το τόλμημα.

Μέσα από διαδικτυακή επικοινωνία (Skype) η κα Σάγια Τσαουσίδου πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ανέφερε για την θετική αύρα των σπουδαστών του Ομίλου και την υπερηφάνεια που νιώθει αφού ίσως σύντομα κάποιους από αυτούς οι δρόμοι τους συναντηθούν στον τομέα της Ενημέρωσης. Τέλος η ίδια ανέφερε πως πρέπει στο ξεκίνημά τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που αναρτούν μια είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως να προσέχουν την προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων.

Η κα Σοφία Κανταράκη ευχαρίστησε το Skiathoslife.gr προσωπικά το Νίκο Τζούμα αλλά και όλους όσους βοήθησαν να ερθει ο Όμιλος Δημοσιογραφίας στην Σκιάθο. “Οχι μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αλλά και οι γονείς δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την φιλοξενία” τόνισε η ίδια ενώ προσκάλεσε για άλλη μια χρονιά την κα Σάγια Τσαουσίδου, την κα Ματούλα Παπαδούλια και το Νίκο Τζούμα να συναντηθούν στο Βόλο τη νέα σχολική περίοδο.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρέδωσε στους μαθητές βεβαιώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΜΑΣ)