Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες που πριν λίγη ώρα είδαν το φως της δημοσιότητας από το Mega και την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου πως η Σκιάθος μαζί με ακόμα 3 νησιά την Κέρκυρα την Πάτμο την Κάρπαθο και την Ικαρία μπαίνουν στο “Βαθύ Κόκκινο”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Σκιάθου μας ενημέρωσε πως δεν εχει ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη ούτε υπηρχε ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την εκπομπή :

“Έκτακτα μέτρα και περιοχές στο βαθύ «κόκκινο» σκέφτονται να θέσουν οι ειδικοί μετά από συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που δείχνουν αύξηση κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό ή εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων στο κοντινό μέλλον.

Πρόκειται κυρίως για τουριστικές περιοχές, όπως η Κέρκυρα, η Σκιάθος, η Πάτμος, η Κάρπαθος και η Ικαρία.

Τα στοιχεία που έρχονται από τα νησιά αυτά έχουν θορυβήσει τους ειδικούς, με την Κέρκυρα και την Σκιάθο, σύμφωνα με πληροφορίες, να περνούν από το κόκκινο επίπεδο συναγερμού, στο βαθύ κόκκινο.

Σε καθεστώς σκληρού lockdown παραμένει η Κάλυμνος, ενώ αναμένονται περαιτέρω διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν σε αυτά τα νησιά.”

Στις 6 το απόγευμα το Skiathoslife θα συνδεθεί με το Υπουργείο Υγείας και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν εκεί για να διαπιστώσουμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτή η φήμη ή όχι κάτι που ευχόμαστε

Ν.Τ.