Το έργο "Προσδοκίες" της κας Καλατζής Μαρία από την Σκιάθο που θα συμμετέχει στον Διαγωνισμό

O  Όμιλος για την UNESCO A.L.S  στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων διοργανώνει  τον  1ο Διεθνή διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών, με τίτλο « Η Αφρική μέσα από την σύγχρονη εικαστική δημιουργία », υπό την Αιγίδα της Σχολής Σύγχρονων Aφρικανικών Σπουδών του Logos University Int. –  Florida –  U.S.A.

Σε αυτή τη διοργάνωση θα συμμετέχουν σύγχρονοι αναγνωρισμένοι ‘Ελληνες και ξένοι εικαστικοί δημιουργοί, με ένα έργο του έκαστος όπου μέσα από αυτό θα αναφέρεται η καθημερινότητα αλλά και θα υμνείται η παράδοση, η ιστορία, τα προβλήματα και ο σπουδαίος πολιτισμός της Αφρικανικής Ηπείρου.

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει η συμπατριώτισσά μας εικαστικός κ. Καλατζή Μαρία

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει η συμπατριώτισσά μας εικαστικός κ. Καλατζή Μαρία

η οποία είναι πολιτιστική ακόλουθος της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Το έργο της « Εxpectations» – «Προσδοκίες» έχει συμβολικό χαρακτήρα και αναφέρεται στην καθημερινότητα της γυναίκας στην μαύρη Ήπειρο. Της γυναίκας που δεν τολμά να κάνει όνειρα, αλλά είναι γεμάτη ανομολόγητες επιθυμίες και προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο. ‘Όχι για εκείνη, αλλά για το παιδί της.

Η κρίση των έργων θα γίνει από εξειδικευμένα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα συστήσει το Πανεπιστήμιο LU-  Φλώριδας U.S.A.
Θα δοθούν το Α΄, Β΄ & Γ΄ Βραβείο κατά σειρά υψηλότερης βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.  Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την βραδιά των εγκαινίων της αντίστοιχης έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί για τον σκοπό αυτό από τις 21 – 24 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τα έργα όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

‘Ολοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από την UNESCO A.L.S με τα εμβλήματα της Σχολής Σύγχρονων Αφρικανικών Σπουδών του Logos  University που θα συνοδεύεται και από το έμβλημα Μέλους του Ακαδημαικού τομέα των Ηνωμένων Εθνών.